<

Влада Нововолинська пропонуватиме іншу ділянку під будівництво: люди замість житлового комплексу на бульварі Шевченка хочуть сквер

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:11 | 10.04.2021 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
39
/ коментарів 8

У суботу, 10-го квітня, мер Нововолинська Борис Карпус зібрав в робочому кабінеті мешканців будинку, що на бульварі Шевченка, 35. Під час зустрічі обговорили ситуацію, що склалася навколо земельної ділянки, яку у 2018-му році здали в оренду під будівництво житлового комплексу.

Мер зазначив, що він на стороні закону. У забудовника є чинний договір оренди, який розірвати у міської ради немає законних підстав. Адже в такому разі забудовник звернеться до суду і виграє справу.

“Прошу не маніпулювати історіями, що міський голова в щось вплутаний і на чиїйсь стороні. Я не заангажований. Нас вв’язують в ситуацію, щоб міська рада прийняла протиправне, як на мене, рішення – розірвання угоди з орендарем без підстав”, – сказав Карпус.

Однак міський голова розповів мешканцям, що він підтримує їхню позицію, щоб на місці ймовірної забудови була рекреаційна зона.

“Коли я разом із нардепом Ігорем Гузем у 2016 році ініціював встановлення дитячого майданчика біля вашого будинку, то як і ви, бачив, що там прекрасне місце для скверу. Однак конструкції тоді влада вирішила встановити в дворі будинку”, – зазначив мер.

Мешканці висловили свою категоричну позицію проти будівництва. На цьому місці вони хочуть сквер. Адже за їхнім словами, по сусідству будівництва – їхній будинок, який постраждав від вибуху газу. Від руху великогабаритного транспорту він може зруйнуватися.

“Ми не хочемо індивідуального опалення, грошей та цього будинку. Ми хочемо сквер і будемо відстоювати свою позицію”, – мешканка будинку.

Міський голова зазначив, що, якщо є чітка позиція нововолинців, то він її, як мер, що обраний громадою – підтримує. Він зазначив, що буде створена депутатська комісія і вона дослідить, як ця ділянка була надана в оренду у 2018-му році. Також будуть проведені переговори із забудовником. Йому запропонують альтернативну земельну ділянку під забудову. А на місці будинку, зазначив Карпус, було би чудово зробити сквер.

Нагадаємо, через тріщини, старий фундамент та те, що новий комплекс буде закривати доступ сонця в квартири, люди не хочуть будівництва. Вони переживають, що роботи можуть зруйнувати стіни, які й так перенесли вибух газу.




коментарів: 8
  1. Сквер давно пора там зробити.
    Було б добре і в коз…. парку з часом навести лад і щось корисне зробити і там.

  2. Запропонуйте територію 5-го мікрорайону. Там декілька не добудований будинків

  3. І в центральному не завадило б довести до ладу,там і не прогуляєшся ворони все обгажують

  4. Про законність…. У мера є цілий юридичний відділ…він у чомусь змінився,чи ті самі за роялем…? На кого працюємо поне голово? Я не юрист,але знайду вам пару причин розірвати той договір… Хочете спробувати?

  5. В нас ціле місто тимчасово побудованих будинків.В центрі дуже багато бараків,які вже давно потрібно знести.І місця є чудові,і можна зробити те що давно пора було зробити,привести місто у порядок!

  6. Хто відповість за зрізані, без дозволів, яблуні? Депутати, що голосували за це рішення чи ВУКГ?

  7. Навіть при УССР перед будинком Грушеаського 5 вирили котлован то люди постійно валили будівельний паркан і засипали котлован побутовим смітям,також за Чайкою протест людей змусив ладу відмовии забудрвнику /правда в том сквері зараз бомжатник.

  8. Для інвестора ділянка і справді найкраща в усьому місті! Кращої у місті вже не знайдеш ! І ринок , і центр , всі комунікації ! Бульвар Шевченка!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця