<

Віктор Сапожніков: “Від лежачого поліцейського більше користі, ніж від стоячого”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:12 | 14.07.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
16
/ коментарі 2

На десятій сесії Нововолинської міської ради, що відбулася 14-го липня, було розглянуто 30 питань. Мер міста розповідав, як він знайомився із новим начальником поліції та радився із депутатами, чи доцільно влаштувати у місті полювання на лисиць.

На початку пленарного засідання, де важливість полягала в тому, скільки відвести часу на одне запитання, не всі депутати проголосували. Це обурило мера міста, який зазначив, що все одно дізнається, хто не натиснув на пульт, адже діє відкрита система. Проте Андрій Нагорний, який не проголосував, ствердив:

“В мене все ок, я просто перевіряв, як працює система”.

Жуналісти інтернет-видання “Буг” надіються, що згодом представники Нововолинської міської ради все ж таки опанують електронну систему голосування і не траплятиметься подібних колапсів.

IMG_8684

Депутати розглянули питання про роботу закладів культури в Нововолинську та Благодатному, про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку міста на 2016-2017 роки, про співпрацю з містами-партнерами, на яку виділено 210 тисяч гривень та ще більше двох десятків важливих тем.

Суттєвим було питання, щодо внесення змін про встановлення податку на майно, а саме, збільшити його від 1,5% до 2%, а податок для земель, які перебувають в постійному користування від 3% до 4%.

IMG_8655

Але проти таких змін виступив Олександр Гоцка, директор ТзОВ “БРВ-Україна”:

“Я по сумісництву, коли не займаюсь депутатською діяльністю, є директором “БРВ-Україна”, у вільний від цієї роботи час. Тому в мене є зауваження, щодо збільшення відсотку земельного податку. Моє підприємство має 11,5 гектарів власності, в свій час сплатили досить велику суму до бюджету міста за викуп цієї землі. Для порівняння інформації на сьогоднішній день місто Володимир-Волинський має 1% і не збільшує податок, Ковель – 1,1%. Для підприємства настали важкі часи. Я вважаю, що питання, стосовно збільшення податку, є недоцільним і прошу залишити без зміни 1,5%”.

Віктор Сапожніков, мер міста Нововолинська, додав, що не хоче тиснути на курку, яка несе яйця, тому прислуховується до думки депутата і питання залишилось без змін.

IMG_8685

Також відкритою є тема стосовно встановлення місцевих зборів на території міста Нововолинська. Дане питання стосується встановлення паркоматів, один з яких вартістю близько 20 000 гривень і розрахований на 20 авто. Мер міста хвилюється, що дана система не спрацює, адже якщо апарати будуть встановлені на території комунальної структури, зросте вірогідність розкрадання коштів.

Сергій Семенюк, депутат Нововолинської міської ради, подав пропозицію щодо вирішення питання про торгівлю на ринку в незаконно відведених місцях. На що Віктор Сапожніков відповів, що за це відповідає поліція. Але зараз у них відбуваються часті зміни начальства і додав:

“Останнього начальника поліції призначили, то я передзвонив в область, аби ті направили його до мене познайомитися. Він все ж таки прийшов разом із заступником. А взагалі, вони повинні вирішувати багато місцевих питань, таких як: розпивання спиртних напоїв біля літньої естради, проблему на вулиці Некрасова, де зробили дорожній ремонт, проте забрали всі знаки обмеження швидкості. Стосовно ринку, це наболіле питання. Всі продукти лежать на землі і сир, і молоко, ще вишні можна помити, а молочні продукти? Колись за це відповідала санепідемстанція, але сьогодні такої установи вже немає, а поліція просто вмила від цього руки”.

IMG_8674

Також мер міста розповів із ситуацією на вулиці Панасівська.

“Прийшли до мене люди і кажуть, що лисиці крадуть їхні кури. Дуже просили, чи можна відрядити туди мисливця, аби той їх відстріляв. Я відмовив, адже це велика відповідальність”.

На завершення сесії один із присутніх додав, що необхідно встановити лежачих поліцейських на проспекті Дружби, адже встановлені камери не дали результату в боротьбі з “нічними гонщиками”. На що отримав відповідь від Бориса Сапожнікова:

“Проблема полягає в тому, що як тільки зробимо ремонт доріг, одразу просять встановити лежачих поліцейських, адже водії моментально збільшують швидкість. Взагалі, від лежачого поліцейського більше користі, ніж від стоячого”.

IMG_8612
IMG_8617
IMG_8638
IMG_8642
IMG_8648
IMG_8687
IMG_8875




коментарів: 2
  1. На дружби це ремонт зробили? Попередній відрізок був кривим майже відразу після того, як зробили. Да, без ям, але не тримає воно форми. І тут продовжили досвід з цією кашею ще на такий відрізок. Плюс щебінь по краях дороги і не влігся і не прибрали. Враховуючи що велосипедисти їздять якраз спраю, така каша на дорозі для них створює додаткову небезпеку.
    Про хаос з автомобілями певно марно й говорити. Їздять і паркуються як вийшло, ніхто не соромиться їхати під знак при поліції, та й вона показує, що їй всеодно..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця