<

Військовий комісар Нововолинська розповів про мобілізацію та призов строковиків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:12 | 27.03.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
37
/ Коментарі відсутні

В рамках четвертої хвилі часткової мобілізації до лав Збройних Сил України призвали понад 90 нововолинців.

Планове завдання на цьому етапі практично виконано. І хоч працівники військкомату демонструють високі результати мобілізаційних заходів, але в процесі оповіщення місцевого населення, кажуть, стикалися із певними труднощами, – пише сайт Нововолинськ.

Нарівні із пересічними містянами  повістки вручали також і депутатам міської ради. Із сімнадцяти міських обранців оповістити вдалося лише п’ять. Їх імена військовий комісар назвати відмовився, оскільки сподівається – інші теж за їхнім прикладом не ухилятимуться. Олександр Плужник також повідомив, що розпочато демобілізацію осіб, призваних у березні-квітні минулого року.

Також розпочалася підготовка до призову строковиків. Мешканці міста від 18 до 27 років зараз проходять військово-медичну комісію, а вже з першого квітня їх відправлятимуть у військові частини для проходження строкової служби. Навесні 2015 року до війська планують призвати близько 600 чоловіків із Нововолинська. За попередні роки строкового призову у місті нарахували майже триста осіб, що ухилилися від служби. Тож їх закликають все ж таки зявитися до військкомату й нагадують – відповідальність за ухиляння тепер посилена. Більше того, в Україні створюють єдиний реєстр тих, хто не зявляється за повістками.

Військовий комісар закликав керівників підприємств та організацій міста подати до військкомату інформацію про їхніх мобілізованих працівників та суми нарахувань середніх заробітних плат. Адже Міноборони повинне відшкодувати цим підприємствам кошти, виплачені працівникам у той час, коли вони перебували на військовій службі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер