<

Відверта розмова із екс-директором Нововолинської шахти №1 Олександром Онопрієнком про заборгованість по зарплаті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:24 | 27.07.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
14
/ коментарі 4

Гірники шахти №1 від сьогодні, 27-го липня, почали страйкувати. Початок протесту через заборгованість по зарплаті оголосив голова Незалежної профспілки шахти №1 Анатолій Мухомеджанов. За відповіддю на запитання про виплату заборгованості гірники та голова профспілки пішли до директора.

Журналісти інтернет-видання “БУГ” розповідали про страйк, який розпочався просто біля будівлі адміністрації шахти №1 “Нововолинська”. Причиною стала заборгованість зарплати.

Шахтарі вирішили розібратись із питанням виплати боргу із керівником шахти №1 “Нововолинська” Олександром Шостаком. Секретар директора повідомила, що пан Олександр відсутній на робочому місці. Його викликали у Київ.

Для того, щоб дізнатись про виплату зарплати гірникам за квітень та травень, вони вирішили звернутись до колишнього директора шахти №1 Олександра Онопрієнка. Екс-керівник був діючим очільником у квітні і травні поточного 2015-го року. Коли шахтарі увійшли до кабінету колишнього директора, він саме працював.

vbd-VDPafUc

Екс-керівник повідомив, що самостійно сплачувати борг по зарплаті не міг, адже шахта №1 була структурним підрозділом ДП “Волиньвугілля”. “Зараз Олександр Шостак має повноваження, щоб розділяти кошти і на погашення заборгованості. Чому він не це робить – я не розумію”, – розповів гірникам Олександр Онопрієнко.

Загалом, екс-керівник першим кроком до вирішення проблеми із шахтою №1 “Нововолинська” вважає реалізацію вугільного збуту та видобутку.

Колишній керівник шахти №1 подав інформацію про заборгованість по заробітній платі станом на 01.06.2015.

Олександр Онопрієнко так обґрунтував ситуацію із виплатою заборгованості: “Сума, яку залишило шахтоуправління Нововолинська шахті №1 станом на 1 червня 2015-го року складає 15 мільйонів. У вас заборгованість за квітень сягає 1 мільйон 200 тисяч гривень і 6 мільйонів за травень. Грошей у 13-ть мільйонів вистачає, щоб заплатити ті активи, що лишились конкретно по шахті №1. А цих активів цілком вистачає, щоб повністю сплатити заборгованість за квітень, травень, навіть включно по липень.”

Нагадаємо, що за Наказом Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина, шахта №1 “Нововолинська” з 1-го червня 2015-го року є структурним підрозділом самостійної структурної одиниці, і таким чином виходить із складу ДП “Волиньвугілля”. Олександр Онопрієнко називає вихід із “Волиньвугілля” ідеальними умовами праці, адже шахта №1 “Нововолинська” від 1-го червня має такі ж офіційні повноваження як і Волинське державне вугільне підприємство.

На думку Олександра Онопрієнка, головною проблемою шахти є голова профспілки Анатолій Мухомеджанов, який не втручався  у ситуацію із виплатою по зарплаті, і “тільки затягував її”. Голова профспілки зазначив, що в його повноваження не входить вирішення проблем із заборгованою зарплатою, адже він просто захищає права гірників.

“Ви, Анатолію Хусейновичу, через листи до Міністра Демчишина, в яких звинувачували керівництво шахти № 1 у розкраданні вугілля, все зіпсували,” -розповів пан Олександр. Після письмового звинувачення головою профспілки Мухомеджановим колишнього керівника Онопрієнка у розкраданні вугілля, у кабінеті тодішнього директора уповноважені особи здійснювали обшук. “Взагалі голови Незалежних профспілок знищують вугледобувну промисловість”,- додав пан Онопрієнко.

Саму ж проблему із заборгованістю, на думку екс-керівника шахти №1, можна вирішити лише через реалізацію вуглевидобутку та вуглезбуту. Колишній директор акцентував увагу також і на необхідності оформлення позики шахті №1 “Нововолинська”.




коментарів: 4
  1. Певно, пан Оноприєнко вважає всіх ідіотами, якщо висловлюється в такому плані. Анегдот, але не смішний.

  2. бреше як пише!по кримінальній справі,і про метололом,і про вугілля,і Анатолія звинувачує несправедливо.Розказує те, що люди хочуть чути.Усі все бачуть і чують пане Онопрієнко.

  3. А Ковтун,як маріонетка наблюдає за цирком де головний клоун -Онопрієнко.Ганьба вам циркові актори,ганьба.Гнати вас,щоб духу вашогр на шахті не було.

  4. ЧІКА ВСЕ ВІРНО ГОВОРИТЬ.ЯКБИ ВИ ЙОГОСЛУХАЛИ ТО ВЖЕ ОТРИМАЛИ Б ГРОШІ ЗА ЧЕРВЕНЬ.А ТАК СЛУХАЙТЕ ПАШУ І СМОКЧІТЬ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер