<

Віденські вафлі та желе: у Нововолинську задумали експеримент у харчуванні школярів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:33 | 14.02.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарі 3

У нововолинській гімназії планують встановити спеціальне обладнання, яке дозволить випікати млинці, віденські вафлі та готувати желе.

За харчування школярів відповідає КП «Нововолинський комбінат шкільного харчування»,  яке останні 3 роки очолює Світлана Іванова. З її приходом у роботі підприємства оновилось не лише меню шкільних обідів і буфетів,  а й колектив, – повідомляє Нововолинськ.com.ua

Наразі серед працівників шкільних їдалень – чимало молоді, у якої сучасніше бачення видів учнівського харчування і неабияке бажання змін.

Перш за все, за ініціативи Світлани Іванової у шкільних їдальнях замінили посуд.

«Ми замінили весь посуд у шкільних їдальнях на якісний, фірми Люмінар. Цим дуже задоволені і діти, і їх батьки», – зауважила вона.

Зараз основний курс комбінату – заміна старого обладнання на нове, сучасніше. За 3 роки на заміну техніки у шкільних харчоблоках витратили близько мільйона гривень. Левова частина цих коштів – з міського бюджету. Решта – власні кошти підприємства, зароблені торгівлею власною продукцією у шкільних буфетах.

«Нам вдалося поміняти багато старого обладнання на нове. Це і духові шафи, і бойлери, і холодильники, і електричні плити, і сучасні м’ясорубки», – розповіла Світлана Іванова.

Аби школярі могли поласувати якісною випічкою і хлібом, у шкільних їдальнях встановлюють тістомісильні машини. Наразі вони вже є у ЗОШ №2,4 і 6.

«Ми самі печемо хліб. Це дозволить зменшити ціну на порцію обіду», – зауважила Світлана Іванова.

За її словами, сучасне обладнання покращує не лише якість їжі, а й значно полегшує роботу працівників. Тому над цим комбінат шкільного харчування працюватиме і надалі.

Вже незабаром  запрацює повністю оновлений харчоблок у гімназії. Сьогодні там триває реконструкція приміщення, після чого буде встановлено сучасне обладнання, зокрема, і тістомісильне.

А ще на базі цього навчального закладу працюватиме буфет з розширеним асортиментом продукції власного виробництва.

«Зараз діти хочуть чогось новенького. І, щоб вони не бігали у магазини, які розташовані поруч, їх треба чимось зацікавлювати. Тому ми стараємось розширювати асортимент продукції у наших буфетах. Зокрема, у гімназії хочемо запровадити своєрідний експеримент. Ми там встановимо спеціальне обладнання, яке дозволить нам випікати млинці і віденські вафлі, а також готувати желе», – розповіла Світлана Іванова.




коментарів: 3
  1. Ви головою вдарилися там? Садочок біля Нововолинської Автостанції в такому стані як після землетрусу. Фасад на очах осипається. Там найновіший садочок міста а довели садочок до ручки. Незабаром про цей жах напишу блог на сайті одного з Луцьких видань. Тарілочки міняють на нові вони. Чи обладненя на кухні! Та садочок скоро завалиться а вони в ревізора грають. Гімназія ляля та садочок поруч. А от біля Автостанції.

  2. А чому тільки гімназії.У нас в місті є ЗОШ 6 там тоже можна зробити таке.ЗОШ 6 найбільша у місті там навчається до 900 учнів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця