<

Відбувся захід під гаслом «Центру денного перебування бути» до Всесвітнього Дня людей з інвалідністю у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:45 | 3.12.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
878
/ Коментарі відсутні

3-го грудня о 12:00 на території Палацу Культури у Нововолинську відбувся інформаційний захід до Всесвітнього дня людей з інвалідністю.

Всесвітній День людей з інвалідністю пройшов під гаслом «Центру денного перебування бути», адже благодійний фонд «Карітас-Волинь» розпочав ремонтні роботи для розширення центру. 

Інформаційний захід був спрямований на те, щоб привернути увагу суспільства до проблем людей, які потребують захисту та підтримки.

“Всі цивілізовані країни з високою культурою людських відносин ставляться з особливою увагою до потреб людей з інвалідністю.
За світовою концепцією інвалідності на рівні ООН та Конвенції про права людей з інвалідністю, вона практикується, як одна з ознак людства, а не вада”, – розповіла Наталія Поліщук.

Відвідувачі заходу отримали паперові долонькі з символічними кольорами:

  • Синій – символізує толерантність до дітей та їх родин з синдромами РАС ( розлади аутистичного спектру );
  • Зелений – привертає увагу до людей з діагнозом ДЦП;
  • Фіолетовий – з проблемами епілепсії.

Зазначимо, також стартувала акція «‎Різдвята свічка», виручені кошти з якої підуть на ремонт Центру для дітей та молоді з інвалідністю.

Захід відбувся за сприянням «Карітас Волинь» спільно з ГО «Світ для дітей», а також за підтримки міської ради, школи мистецтв та ліцею №8.

Також ініціативу долучитись проявив благодійний фонд «Турбота pro», засновники якого Андрій Ковальчук та Луїза Каримова.

Нагадаємо, кожен бажаючий може долучитися та підтримати діяльність центру та зробити посильний грошовий внесок за реквізитами:

р/р UA 59 325365 0000002600707465571 в АТ Кредобанк МФО 325365 ВОБФ “Карітас-Волинь” ЄДРПОУ 36875782




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок