<

Відбувся інформаційний семінар для роботодавців Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:27 | 24.03.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

23-го березня у Нововолинському міському центрі зайнятості відбувся семінар для роботодавців на тему: «Перепідготовка або підвищення кваліфікації працівників (у тому числі осіб з особливими потребами) шляхом отримання ваучера. Презентація центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості» (ЦПТО ДСЗ).

Присутніх ознайомили із кожним видом професійного навчання: підготовку надають безробітним громадянам, котрі не мають професії; перепідготовка здійснюється з метою оволодіння спеціальними знаннями, уміннями та навичками за новою професією; підвищення кваліфікації спрямовується на розширення та поглиблення раніше набутих знань, умінь та навичок робітників і спеціалістів з числа безробітних; стажування – різновид підвищення кваліфікації, що проводять на конкретних посадах або робочих місцях підприємств, установ та організацій.

Присутнім продемонстрували презентації центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості: ознайомились із структурою, переліком ліцензованих професій та напрямів професійного навчання, переглянули фотографії навчальних баз.
Учасників зустрічі ознайомили із незнайомим словом «ваучер» (в перекладі означає письмове свідоцтво, доручення, гарантія) – іншими словами, це грошовий сертифікат, що надає держава для використання оплати за навчання; із порядком видачі ваучерів та переліком професій, спеціальностей та напрямів підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер. На заході акцентували увагу на виборі форми та місця навчання з переліку навчальних закладів, що мають ліцензію на діяльність з надання освітніх послуг, здійснюватиметься особою.

Присутні на заході обговорили вимоги, умови направлення осіб на навчання, а також форми, за якими буде здійснюватися перепідготовка або підвищення кваліфікації дорослого населення за виданими ваучерами. Під час семінару розглянули питання щодо підбору безробітних, оформлення договорів, оплати стажування, а також легалізації найманої праці та детінізації доходів громадян.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер