<

Активісти намагались перевірити стічні відходи “Нововолинського олійно-жирового комбінату”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 12.06.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ коментарі 4

Для перевірки роботи «Нововолинського олійно-жирового комбінату» 11-го червня на підприємство завітали представники ГО «Народний контроль» та депутат міської ради Нововолинська.

На неодноразові звернення мешканців міста про забруднення каналізаційних вод відходами виробництва, відреагував депутат міської ради Віктор Тарасенко. Задля перевірки такої інформації депутат разом із представниками ГО “Народний контроль” звернулися до державної екологічної служби у Волинській області та до санепідемстанція Нововолинська. Проте потрапити на підприємство все ж не вдалося, мовляв дозволу перевіряти виробництво ніхто офіційно не давав. Активісти ж стверджували, що виробничі потужності їх не цікавлять а  лише – каналізаційні відходи, та це не стало аргументом для керівництва підприємства.

«Мешканці скаржаться на те, що стічні води «Імперії жирів» і «Нововолинського олійно-жирового комбінату» підключені неналежним чином. Люди цікавляться, що саме підприємства  зливають у міську каналізацію, бо в районі другої шахти населення стурбоване викидами від виробництв. Крім того, було винесене заключення санепідемстанції. За результатами проби перевищували усі норми. Тут нема нічого секретного. Надалі ми будемо звертатись до міської влади, бо підприємство знаходиться в центрі міста, і так відноситись до людей недопустимо.”, – зазначив Віктор Тарасенко.

«Так як документи не були належним чином оформлені, є там деякі нюанси, то нас сьогодні просто не пустили. Я думаю що ми переоформимо документацію, відішлемо запит, і ще раз перевіримо це підприємство. А саме те, куди стікають стічні води, бо була інформація що вони стікають в міську каналізацію» – зазначає Антон Макарук, представник ГО «Народний контроль» м. Нововолинська.

_DSC0606
_DSC0600
_DSC0598
_DSC0597
_DSC0589
IMG_6221_tn
IMG_6222_tn




коментарів: 4
  1. Повезло підприємству що вони туди непопали…Але й повезло ,,нАРОДНОМУ кОНТРОЛЮ,, що вони не побачили того що там є…Але скажу так – хочеде реально прозріти сходіть візміть ,,проби,, з каналізацій біля технікума та й по всій цій дорозі від заводу,а також в ,,Козлячий парк,,

  2. Щось “тато”тато не поділив з олійно жировим, навіть своїх троянських конів прислав. Це промеровськи козаки

  3. Щось славетного Анатоля як раз і немає серед активістів. Анатолю, що комсомольська цнота не дозволяє боротися за чисте довкілля?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер