<

Вертоліт, дорогі автомобілі та фуршет. У Нововолинську відбулися комітетські слухання Верховної Ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:51 | 14.06.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
15
/ коментарів 10

Комітетські слухання Верховної Ради на тему “Розвиток експортного потенціалу національних виробників продукції тваринного походження. Шляхи для досягнення мети, роль держави  в процесі диверсифікації експортних ринків” відбулися 14-го червня у приміщенні Нововолинської міської ради.

У слуханнях з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України, які неочікувано для всіх пройшли у Нововолинську, взяли участь народні депутати України, експерти, науковці, представники органів державної влади та громадських організацій.

Елітний “десант” висадився у місті шахтарів близько 12-ї години. Чому для проведення заходу такого масштабу обрали саме Нововолинськ, журналісти “БУГУ” поцікавилася у Голови підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Петра Юрчишина.

– Я вам хочу розказати, оскільки тут епіцентр вирішення сільськогосподарських питань (а саме продукції тваринницького походження) і є депутат звідси, то він вніс пропозицію, щоби провести ці слухання саме на Волині.

Уточніть, будь ласка, котрий із депутатів вніс пропозицію?

– Мартиняк.

Тобто це його підприємство зараз тут функціонує?

Я не знаю, чи його. Він не має права займатися бізнесом. Думаю, він передав свої корпоративні права. Але я думаю теж, що він вболіває за свій рідний край і саме тому ініціював цю зустріч.

Під час слухань біля Нововолинської міськради можна було побачити недешеві автомобілі світових марок.

Нововолинці безперешкодно могли з’ясувати, яким авто віддають перевагу українські чиновники.

Хтось із учасників заходу прибув сюди на чотиримісному вертольоті.

Гості Нововолинська зайняли буквально четверту частину залу в міськраді. Учасникам заходу потрібно було реєструватися заздалегідь.

Міський голова Віктор Сапожніков привітав усіх присутніх та побажав плідної праці. Він також повідомив, що з проханням надати приміщення задля проведення слухань до нього звернувся Сергій Мартиняк.

У Мінагрополітики працюють над розвитком експортного потенціалу тваринництва, визнанням та відкриття доступу української продукції тваринництва до закордонних ринків збуту. Про це розповіла заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Присутні говорили про напрацювання у напрямі розвитку експортного потенціалу України, сприяння надання Європейським Союзом додаткових квот для української продукції в рамках зони вільної торгівлі тощо.

У ході заходу учасники обговорили сучасний стан та проблемні питання збуту української продукції. Піднімали теми державної підтримки, впровадження міжнародних стандартів та стандартів ЄС у сфері виробництва, спрощення експортно-імпортних процедур.

Про шлях від побудови об’єкту до отримання “єврономеру” з метою експорту птахівництва та необхідну підтримку держави у цьому процесі розповів в.о. директора ТОВ “Птахокомплекс Губин” Володимир Львов.

Він повідомив, що продукція ТОВ “Птахокомплекс Губин” експортується в країни, де проповідують іслам – Ірак, В’єтнам тощо, а також у Грузію, Узбекистан, Нідерланди Польщу, Естонію, Литву, інші держави. “Ми плануємо розширити географію наших поставок”, – додав Львов.

У виступах учасники називали Волинь краєм краси та згадували про озеро Світязь, вітали з безвізом. Після комітетських слухань гості не розходилися, адже на них у приміщенні міськради чекав фуршет.




коментарів: 10
  1. Господи, яке жлобство!!! Все в стилі пост совку… наше місто, як той фуршетний стіл, накрили столи яким років з 40 якоюсь тряпчиною і поставили огірки, помідори і бутерброди. Ще самовара не вистачає для повного антуражу…

  2. Боже, а шо то за бадья, перемотана якоюсь ганчіркою? А яка “охвіціянтка” біля тої бадьї..йо******ть, село й кульгаві їжаки!))

  3. А от громада підкачала! Не організували достойну зустріч *смердючому курчаку*!!!

    • А чогось мені здається, що панове дупутани приїздили до вбогої міської ради не на аграрний форум, а вирішувати свої “муткі”. Так сказать- форум крутиться, а бабло мутиться.

      • І як з цим не погодитись?А ще,мабуть,вирішили *підчистити* хвости-маю на увазі виділення землі під *Курчак*,проблеми з екологією і т.і.Мер-під судом,що і як закінчиться-невідомо.Краще перестрахуватись!.

  4. Все місто вс***кається із організації форуму С.Мартиняком і нашим “господарником”, та їхнього фуршету із “шведським столом” й іншими приколами. Дякую за фоторепортаж. Браво! Давно вже я так не сміявся. Аж заплакав. :)))

  5. мдя, ну шо за народ… круті тачки – “зажрались”, скромний фуршет – “жебраки”… і цей народ хотіли привести до комунізму…

  6. А де Льоня? Чого не “топить” за папіка? Може його проплата за коментарі на фуршет для високих гостей пішла?))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер