<

Великий громадський проект хочуть створити нововолиські шахтарі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:24 | 19.01.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Представники ініціативної групи шахтарів прибувши із Києва активно спілкуються із трудовими колективами, щоб доповісти результати поїздки і узгодити майбутні плати.

Шахтарська більшість висловила бажання покинути “червоні” профспілки, називаючи їх корумпованими. А корупція – це перший ворог фінансування шахт, на чолі із Зюковим та Турмановим. Про те, що потрібно знищити корупційну схему від міністерства палива та енергетика та всіх рівнів, корі ведуть до звичайного шахтаря, робили акцент гірники.

Активісти-шахтарі кажуть: “Якщо гроші і виділять, то вони “хлопатимуть в глибоку яму”, якщо ми не візьмемось за це. Адже результатів боротьби із корупцією з верхів нема, тому почнемо це робити по схемі  із низів до верхів. І першими стануть “червоні” профспілки.  Зараз  Нововолинськ став в поле зору впливових людей, навіть, не з України. А шахтарі стають рушійною силою корупції вугільної галузі”.

Загальний протест вугільників, який запланував Турманов у Києві на 28 січня, є  ні що інше, як політична провокація проти діючої влади. Не дивно, що у нього знову заграли колишні “регіональні” інтереси. Як така людина очолює профспілку вугільників України – це просто абсурд! “А дехто навіть аплодував таким антивладним ідеям” – кажуть активісти.

Шахтарі планують зустріч із представниками Незалежної профспілки гірників України, і, зокрема, із Михайлом Волинцем, для того, щоб обговорити можливе приєднання до них нововолинських шахтарських профспілок .

Окрім цього, ініціативна група шахтарів хоче створити незалежний громадський проект у Нововолинську, який буде відкритий до співпраці, і діятиме на громадських засадах. Звичайно, для втілення такої ідеї потрібні експерти, тому технічні моменти допоможуть організувати народні депутати з області.

Робочих питань є безліч, як оптимізувати роботу збиткових шахт і організувати поступове та розумне їх закриття, як має відбуватись індексація кошторису в сфері вугілля-електроенергія, збут вугілля і робота Волинських ТЕС і тому подібне. Це ті проблеми, які безпосередньо стосуються волинських копалень, тому вони не можуть пройти осторонь ініціативної групи. Шахтарі впевнені в тому, що їм вдасться вирішувати такі важливі питання, адже перший крок був вирішення питань на рівні – міська влада, потім – обласна, і – державна. Їх почують, до них прислуховуються, тому зупинятись ніхто не буде.




коментарів: 2
  1. Надзвичайно важливе питання контролю за коштами які надійдуть.
    Важливе питання про реформування ДП Управління шахт та “роздутих” адміністрацій на кожній шахті, що пожиратимуть знову фінанси, в кінці кінців не заради їх процвітання прості шахтарі добивалися цих змін.
    Саме смішне в цих ситуаціях споглядати, як дивуються наші “пани”, що ті прості хлопці зовсім не дурні та здатні себе відстояти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок