<

Велопробіг до Дня Європи відбувся у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:43 | 16.05.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
6
/ коментарів 9

У Нововолинську, 16-травня, відбувся велопробіг єдності приурочений Дню Європи в Україні. 

До весняного велосипедного флешмобу приєднались мешканці Нововолинська, Володимира-Волинського та Устилуга. Крутили педалі не лише любителі велоспорту. Серед учасників велопробігу були приватні підприємці та політики. Із національною символікою та прапором Євросоюзу колона проїхала містом, привертаючи увагу містян.

Велосипедистів супроводжували представники правоохоронних органів, працівники державтоінспекції забезпечили безпеку руху на автошляхах.

Задля такої поважної події – велопробігу, у місті було частково обмежено рух автотранспорту.

Ініціаторами заходу виступили Нововолинська міська організація Політичної Партії “Народний фронт” та МРЦ “Нові крила”. Мета проведення акції – це поширення європейської традиції масового використання велосипеда та розвиток власної “велокультури”. Сьогодні велосипеди найбільше поширені в країнах Західної і Північної Європи. Уряди багатьох держав проводять політику, що сприяють його популяризації. Для цього приймаються заходи, покликані полегшити користування велосипедом, зробити його зручним і безпечним.

Як розповідає учасник акції депутат Нововолинської міської ради, приватний підприємець, активіст міського осередку “Народного фронту” Богдан Бадзюнь: “Велопробіг у День Європи – це спосіб показати куди ми тримаємо напрямок та стати на крок до цього ближчими”. Один із ініціаторів акції та учасник, помічник-консультант народного депутата Ігоря Гузя голова Спілки орендарів Нововолинська Валерій Мних підтримує ідею єдності спортом та здоровим способом життя, адже це можливість ще раз показати місту актуальність цього велоспорту.

“Хотілося би їздити на велосипедах, але є велика проблема. Тому що дороги не прилаштовані до їзди на велосипеді. І це дуже великий мінус, хоча автомобілісти нас розуміють і на дорозі поважають. Велоспорт дає можливість бути вільним”, – говорять велосипедисти.

Маршрут для велопробігу охопив як центр, так і околиці міста, щоб привернути увагу більшої кількості автомобілістів та перехожих. До акції приєдналось близько тридцяти велосипедистів, проте їм вдалося привертати угаву сотень мешканців міста.

“Акція обов’язково матиме продовження і буде більш масовою”, – діляться думками велосипедисти.

За якісну роботу ініціатори акції висловили окрему подяку правоохоронцям, які їх супроводжували.
ред_00001

ред_00002
ред_00004
ред_00005
ред_00007
ред_00009
ред_00010
ред_00011
ред_00012
ред_00013
ред_00014
ред_00015
ред_00016
ред_00017
ред_00018
ред_00019
ред_00020
ред_00021
ред_00022
ред_00023
ред_00024




коментарів: 9
  1. дякую організаторам,це було круто!чекаєм продовження! дяка хлопцям з устилуга та володимира за участь. )

  2. Подяка організаторам!це було круто!!! чекаємо на продовження.окремий привіт хлопакам з Устилуга та Володимира!)

    • Я є. Я живий. Хочу, щоби слідуючий велопрбіг ЮНИХ нововолинських активістів відбувся під гаслом: “Подолаємо корупцію і організовану злочинність у рідному Нововолинську!”

      • вперьод і с пєснєй)

        Організовуйте, а люди долучаться.
        Коли там міжнародний день по боротьбі з корупцією?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок