<

Вчителька математики з Нововолинська Наталія Венгрин розповіла про ініціативу створення енергетичних батончиків для ЗСУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:38 | 27.06.2022 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
2919
/ Коментарі відсутні

Вчителька математики Нововолинського ліцею №7 Наталія Венгрин, що потрапила у ТОП-5 кращих освітніх блогів за версією Освіторії, поділилась ідеєю приготування енергетичних батончиків для ЗСУ.

24-го лютого змінило звичний режим життя майже кожного. Для Наталії Венгрин ранок цього зловісного дня розпочався заявою чоловіка Сергія: «Я іду на війну!», повідомляє фейсбук-спільнота “Наше місто”.

О 9-й годині він вже був у військкоматі. Пояснювати чоловікові, що попереду в неї ще кілька «хімій» у боротьбі з важкою хворобою, тим паче забороняти, не було жодного сенсу.

Відтоді в пані Наталії розпочався новий відлік часу. Кожен день – це очікування дзвінка від чоловіка, аби почути єдину фразу: «Все нормально, не хвилюйся…»

Він її добре розуміє, тому часто через втрату зв’язку долає немалу відстань, шукає місце, де «тягне» інтернет, аби написати своїй дружині бодай кілька слів.

Хоча, як каже Наталія, що все одно душа завжди не на місці. Бо всім відомо, як складно було нашим воїнам біля Макарова на Київщині, під Снігурівкою на Миколаївщині, на Житомирщині та багатьох інших «гарячих» точках, де перебував її воїн.

До слова, Сергій Венгрин, вчитель математики, ще в 2014 році пішов воювати з рашистами. Тоді таких фахівців потребували зенітно – артилерійські підрозділи. Тепер, навіть маючи великий досвід роботи педагогом, вирішив, що більше потрібен там, у ЗСУ.

Наталія, незважаючи на свій стан здоров’я, з перших днів війни активно включилася допомагати армії. З її ініціативи в Нововолинську почали виготовляти енергетичні батончики.

Вона каже, що початкова ідея належить її львівським «мехматівцям», з якими навчалися в університеті. Вони такі смаколики готують бійцям ще з 2015 року. Отож, охоче поділилися рецептом, секретами виготовлення.

Спочатку вона чарувала над цією смачною продукцією із сином та невісткою. Частину інгредієнтів – мед, вівсянку, чорнослив, курагу, різні горішки купували самі. Передавала також дочка зі Львова. Потім підключилися до потрібної справи колеги, друзі, знайомі. Багато продуктів почали приносити люди.

Збираються трудівниці в одному з навчальних закладів, переважно двічі на тиждень. Усього, каже Наталія, на фронт солдатам, а також у дитячі реабілітаційні центри таких батончиків, які любовно назвали бандерончиками, надіслали понад 300 кілограмів.

Нагадаємо: З любов’ю для ЗСУ: дівчата з Нововолинська виготовляють енергетичні батончики для військових

Фото на головній – ілюстративне




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер