<

Вбачають корупційну складову: у Нововолинську ще не створили центр профрозвитку педпрацівників, а вже оголосили конкурс на керівника

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:08 | 31.12.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
31
/ 1 коментар

У Нововолинську створять Центр професійного розвитку педагогічних працівників. Наразі шукають людину, яка очолить новий заклад. Для цього під час виконкому 31-го грудня утворили конкурсну комісію та затвердили її персональний склад.

Однак, під час розгляду цього питання з’ясувалося, що установу ще офіційно не створили, а вже приймали заяви від претендентів на посаду керівника, а це не правильно зазначила керуюча справами Валентина Степюк. Відтак, заступник міського голови відбере пояснення у начальника управління освіти Ольги Лакиш.

Начальниця відділу правової роботи Тетяна Антонюк зазначила, що у Нововолинську створюється Комунальна установа «Нововолинський центр професійного розвитку педагогічних працівників Нововолинської міської ради Волинської області» й потрібно обрати керівника нового закладу. А для цього необхідно створити конкурсну комісію та визначити її склад.

Керуюча справами виконкому Валентина Степюк уточнила в доповідачки, чи можна оголошувати конкурс на оголення установи, якої ще не було створено.

«Скажіть мені, будь ласка, чи можна таке робити з юридичної точки зору? Ви ж юрист», – запитала вона.

Тетяна Антонюк відповіла, що установа не створюється з нуля, а просто методичний кабінет реорганізовується в окрему комунальну установу. За її словами, це рішення потрібне лише для реєстратора.

Однак, Валентина Степюк зазначила, що Центр професійного розвитку педагогічних працівників матиме зовсім інші повноваження, ніж методичний кабінет і підкреслила, що тут помітна корупційна складова.

«Там не писало реорганізація. Установа матиме інші повноваження, ніж методкабінет. Там люди будуть проходити підвищення кваліфікації.

Дуже важко брати юридичні консультації у людини. Пропоную доручити Вікторії Скриннік, адже це питання належить до її профілю, взяти пояснення в начальниці управління освіти Ольги Лакиш, бо тут, на мою думку, є корупційна складова», – наголосила Степюк.

Міський голова Борис Карпус погодився, що потрібно з’ясувати усі нюанси питання і відібрати пояснення, адже все повинно бути згідно закону.

Склад конкурсної комісії члени виконкому все ж затвердили. Згідно їх рішення, до неї увійшли:

  • Голова конкурсної комісії – заступниця міського голови Вікторія Скриннік;
  • Секретар – головний спеціаліст відділу організаційно-виконавчої роботи Олена Новікова;
  • Члени: начальниця управління освіти Ольга Лакиш;
  • Начальниця відділу економіки Тетяна Корнійчук;
  • Директор Нововолинського ліцею №1 Сергій Мороз;
  • Директор Нововолинського дошкільного навчального закладу №5 Ганна Міщук;
  • Головний спеціаліст-юрисконсульт правління державної служби якості освіти у Волинській області Віталія Оришко.




один коментар
  1. Це недовіра інформація. Конкурс оголошує міська рада. А начальниця освіти до цього немає ніякого відношення. Не треба оббріхувати людину. За це є 277 ст. Цивільного кодексу і 32 ст. Конституції, відповідальність за надання неправдивої інформації, образу гідності. А вашій редакції треба трошки розбиратись у цьому, а не розповсюджувати брехню. Людина може подати до суду за моральний збиток.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок