<

Валерій Мних прозвітував про роботу депутата Нововолинської міської ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:53 | 13.12.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
18
/ коментарі 4

Відповідно до ст.16 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад” депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов’язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу, об’єднаннями громадян.

Я, Валерій Михайлович Мних, народився 27.03.1957 року в селі Гершони Брестського району Брестської області (Республіка Білорусь), освіта вища -юридична,економічна .Проживаю і працюю у Нововолинську. За фахом – незалежний аудитор. Голова ГО «Самозахист орендарів». Помічник- консультант на громадських засадах народного депутата Верховної Ради України Ігоря Володимировича Гузя.

За результатами виборів, що відбулись 25.10.2015 року, отримав перемогу на територіальному виборчому окрузі № 22, отримавши підтримку 106 виборців, що складає 24,4240%, та став депутатом Нововолинської міської ради сьомого скликання. Був висунутий Нововолинською міською організацією Політичної Партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» ». Входжу до однойменної депутатської фракції в міській раді . Є членом постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, законності, діяльності ЗМІ, правопорядку та протидії корупції. Є заступником голови новоствореної депутатської групи «Справедливість» у місцевій раді.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 11 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” депутат місцевої ради має право офіційно представляти виборців свого виборчого округу та інтереси територіальної громади в місцевих органах виконавчої влади, відповідних органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах і організаціях незалежно від форми власності з питань, що належать до відання органів місцевого самоврядування відповідного рівня, а також, згідно з п. 3 ч. 1 ст. 11 цього ж Закону, депутат місцевої ради має право порушувати перед органами і організаціями, передбаченими пунктом 1 частини першої цієї статті, та їх посадовими особами, а також керівниками правоохоронних та контролюючих органів питання, що зачіпають інтереси виборців, та вимагати їх вирішення. З початку каденції я надсилав на ім’я Нововолинського міського голови депутатські звернення, клопотання, запитання та запити – у кількості 21.

В першу чергу як делегований представник мого виборчого округу піднімав питання тих, хто віддав за мене свій голос. На жаль, керівники міста не завжди готові до конструктивного діалогу, тому доводиться спілкуватись мовою закону з наданими на те правами як депутату місцевих рад . Так, піднімав питання асфальтування у дворі багатоквартирного будинку №31 по вул.Святого Володимира (пришвидшило позитивне вирішення проблеми депутатське запитання, написане після депутатського звернення ) ,а також заплановано встановлення елементів дитячого майданчика на 2017 рік в дворі будинків №№21,23 по вул.Нововолинській , перекриття шифером даху будинку № 61 по вул.Кобзаря, розробка проектно-кошторисної документації на проведення каналізації на вулиці Любелі, ряд питань проблемного для комунальників будинку №13 по вул.Сонячна. Серед суттєвих успіхів – ставши на захист орендарів комунальних приміщень, що розташовані в приміщенні за адресою: м. Нововолинськ, вул. Святого Володимира,буд.3 добився встановлення лічильника на тепло та перерахунку комунальних платежів. Також за зверненням громадян було вирішення питання збільшення кількості пасажирських перевезень на автобусних маршрутах в напрямку віддаленого району Шахти №1 Нововолинська, також встановлення для безпеки руху знаку пішохідного переходу по вул.Шахтарській в районі Нововолинського ДОКу . Вважаю також важливим те, що в зв»язку із забезпеченням правопорядку в місті через зростання правопорушень, на моє особисте ініціювання за підтримки депутатів Нововолинської міської ради підготовлено звернення до голови Верховної ради України А.Парубія попозиції щодо внесення змін до Закону «Савченко», передбачивши на законодавчому рівні те, що особи, котрі вчинили тяжкі злочини, не змогли підпадати під дію даного закону, а отже, відбуватимуть повний термін покарання , на що отримана відповідь про підтримку з цього питання головою Депутатської комісії з питань законодавчого забезпечення та правоохоронної діяльності А.Кожемякіна та винесенням на пленарне засідання Верховної Ради.

Ініціював запровадження в м.Нововолинську системи електронного врядування, як способу організації державної влади за допомогою систем локальних інформаційних мереж та глобальної інформаційної мережі, що забезпечує функціонування органів влади в режимі реального часу та робить максимально простим і доступним щоденне спілкування з ними громадян, юридичних осіб, неурядових організацій. Головною складовою електронного урядування є електронний уряд — єдина інфраструктура автоматизованої інформаційної взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування з громадянами та суб’єктами господарювання. Він визначає новий спосіб взаємодії з владою на основі активного використання інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) з метою підвищення ефективності надання державних послуг. Запровадження електронних петицій як форми взаємодії з владою відбувається за часів активного формування громадянського суспільства. Саме тоді петиції перетворюються з інструменту індивідуального звернення до державних інституцій окремих громадян, або представників певних політичних сил на засіб колективної ініціативи. Не секрет, що в місцевому політичному бомонді мене називають «ініціатором електронних петицій» – за наполегливе просування цієї ідеї.

Завжди готовий до діалогу з мешканцями міста, регулярно проводжу прийоми громадян, як депутат Нововолинської міської ради та помічник –консультант депутата Верховної ради України Гузя І.В. Вважаю, що контакт депутатів з виборцями повинен бути безперервним і конструктивним, поскільки моїм передвиборчим гаслом це було те, що я виступаю за міцним зв’язок між виборцем і депутатом. У цьому для мене прикладом є народний депутат України Ігор Володимирович Гузь. Беззаперечно, його методи роботи – ефективні. Обранець громади повинен прагнути діалогу з людьми, йти до них на підприємства, в установи та організації. Максимально ефективними є зустрічі в дворах. Мені як депутату, помічнику-консультанту випадає нагода супроводжувати парламентаря в ході його роботи на окрузі і в Нововолинську, вивчаючи життєво-комунальні проблеми мешканців . Так,спільно з народним депутатом Гузем Ігорем Володимировичем було проведено рейд на підприємство «Екопротеїн», яке отруювало населення в районі 15-го Мікрорайону неприємним запахом відходами переробки птиці,худоби з вимогою припинення його виробництва В результаті таку діяльність було припинено.

Суттєву нішу у моїй діяльності займає питання збереження вуглевидобувної галузі на Волині і проблема ДП «Передпускова дирекція по введенню експлуатацію Шахти №10 «Нововолинська»» зокрема. Вже мали місце дві зустрічі в м.Києві у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості в форматі круглих столів на рівні заступників міністра. Брав участь у брифінгу у Верховній раді України ,виступаючи разом з народним депутатом Ігорем Гузем щодо вирішення проблемного питання своєчасної виплати заборгованості по зарплаті шахтарям. Перед тим мала місце і робоча поїздка разом із працівниками ДП «Шахта №10 «Нововолинська» до м.Червонограда на переговори з керівництвом,зокрема з замовником ДП «Буддирекція» та генпідрядником ПАТ «Укрзахідвуглебуд» із вказаних вище питань. Постійно комунікую з працівниками копалень, дирекцією, лідерами профспілок.

Також входив до складу комісії з питань декомунізації по перейменуванню вулиць в м.Нововолинську.

Відвідую громадські слухання, дослухаюсь до думки нововолинців як депутат міської ради, відстоюю бачення народного депутата Ігоря Гузя як його представник.

На майбутнє зосереджуватимусь на питаннях, які були розпочаті та з різних об’єктивних причин не закінчені але підлягають їх вирішенню,зокрема окрім того що необхідно спільно попрацювати над важливим питанням пов’язаним з подальшою роботою Шахти 10 Нововолинська, це також вирішення питання проведення благоустрою у районі Шахти 1 , облаштувань дитячих майданчиків в дворах будинків 22,23 на вул.Нововолинській,газифікації будинку №61 по вул.Кобзаря ,проведення ремонту щодо відведення дощових вод по вул.Нововолинській, заасфальтуванню частини території біля приміщення спеціальної школи №9 та вирішенню інших проблем комунального характеру, діяльності вуглевидобувної галузі в Нововолинську,питань децентралізації влади.

Відкритий до конструктивного діалогу, готовий діяти в інтересах жителів міста, шукати шляхи виходу з ситуацій, що виникають. Сподіваюсь, що моїм виборцям не соромно за зроблений ними вибір.




коментарів: 4
  1. Валерій Михайлович,а як Вам подобається новий асфальт після заміни тепломережі Св.Володимира–Грушевського і по в інших місцях міста.Це *Життя по новому*? Група *Справедливість* не хоче продемонструвати справедливість?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер