<

“В жовтні, я вам гарантую, снігу не буде”, – мер Сапожніков заспокоює незадоволених роботами жеку нововолинців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:35 | 16.09.2016 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
2
/ коментарів 7

Жителі вулиці Сонячної у Нововолинську скаржаться на послуги жеку. Вони багато років “воюють” за те, щоб у їхньому будинку пофарбували вікна.

Відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні – улюблена фраза працівників жеку. Справи, які вирішуються за одну годину, можуть чекати… півстоліття. Якщо вам за час існування Нововолинська не пофарбували вікна, навіть не сподівайтеся, що візьмуться робити це сьогодні. Розумієте, працівників нема, зарплати низькі і так далі.

Мешканці вулиці Сонячної у Нововолинську “воюють” за те, щоб нарешті у їхньому будинку вікна набули належного вигляду. Гроші, кажуть, платять жеку і надіються, що працівники навідаються і до них.

Але не тут то було. Терпіння людей врешті лопнуло і, заручившись підтримкою одного з депутатів міськради, вирушили на зустріч з мером міста Віктором Сапожніковим. Депутат підготував запит на звільнення керівника жеку №1 Герез, на яку від мешканців шахтарського міста є немало скарг.

Прохання ж людей просте – пофарбувати вікна.

У червні цього року був запланований ремонт будинку №1 . Працівники жеку, кажуть жителі, побілили так, що після них 3 дні довелося вимивати підлоги. На прохання пофарбувати вікна в домі відреагували оперативно – зробили роботу в одному під’їзді з десяти. Зрозуміло, така робота не влаштовує людей, які згодом пішли гуртом шукати справедливості у міськраду.

Мер Віктор Сапаожніков постарався пояснити:

“Я передзвонив до Герез. Вона каже, що у неї чотири маляра і вони поки виконують інші роботи. Даю команду розібратися до кінця вересня”.

Розібратися до кінця вересня?

Мешканці пам’ятають, що за попередніми обіцянками до цього часу вікна мали бути пофарбовані, а тут лише збираються “розбиратися” і знову людей годують обіцянками: зробимо до нового року.

На прийомі нововолинці не стримували емоцій. Перша причина: халатність начальника жеку і влади, яка постійно щось обіцяє, та вимога виконувати свої посадові обов’язки.

Друга: відмова розглянути на сесії запит депутата міськради про звільнення Герез з посади. Мер Сапожніков, порушивши Закони України, категорично заперечив розгляд запиту.

Чи це потрібно пояснювати начальнику жеку, що за 50 років вікна ні разу не фарбувалися, чи потрібно зважати на слова чиновників, які шантажують депутатів, що представляють інтереси громади: “Будеш таким тоном звертатися – не зробимо”?

Щоб заспокоїти мешканців, що надалі погодні умови не відповідатимуть ремонтним роботам, міський голова сказав: “В жовтні, я вам гарантую, снігу не буде”.

Працівники жеку дуже раді б вирішити вашу проблему, але, на жаль, людей для цього не вистачає. Тож вам, шановні жителі, доведеться почекати, коли ситуація виправиться і з ваших же грошей на утримання територій виділять нарешті на фарбу та знайдуть відповідального за покраску. Але в цьому місяці на таку подію сподіватися не варто. Ну, може, десь до кінця року.

Якщо ж ситуація вас вкрай дістала і ви пішли до мера жалітися – будьте готові до того, що вас обізвуть “брехунами” і т.д. І навіть у мерії вас скоріше за все пошлють… писати наступне звернення.




коментарів: 7
  1. Скільки Сапожніков буде вигороджувати начальницю жеку N 1 ,яка не виконує свої обов’язки, не вміє розмовляти з людьми .Навіщо нам такий мер коли він не хоче адекватно реагувати на звернення людей ,які його обирали.Виник скандал через покраску вікон -це всього навсього покраска вікон , а ,що говорити якщо проблеми виникнуть більш глобальніші.?? Можна тільки гадати.

    • Якщо мешканцям неподобається ЖЕК, то хай створюють свій власний ОСББ-та фарбують вікна в усі кольори веселки. Незабаром всі ЖЕКи позакривають відповідно до Закону.

  2. ,Є керівники які недоторкані в місті.Як казав екс,президент Кучма у нас закони для всіх,а для розумників примечание. Тому мешканцям рекомендую самим покрасити вікна,так як грошей на їх вікна ще довго буде не вистачати,правда їх ніколи на всіх не вистачає

    • Вже як нема коштів на вікна, то про що казати.
      Люди ,хіба вам не соромно? Ви самі обирали ту владу!!!
      І знову виберете)

  3. (ОНОВЛЕНО) Я не захищаю працівників ЖЕКу, але коли роками в місті в тарифі не закладалася інвестиційна складова, щоб було зрозуміло, всі роки мер розповідав, в Новіку найнижчі тарифи по області…тобто тарифи приймалися не те що з НУЛЬОВОЮ РЕНТАБІЛЬНОСТЬЮ, А ЩЕ В МІНУС…і все це компенсувалося дотаційними витратами з бюджету(на закупку обладнання, кпітальний ремонт фасадів та покрівель)……… друге: ще років десять тому всі оренди приміщень в місті сплачувалися ЖЕКам, бо були в них, на їх балансі, потім після деяких маніпуляцій та створення ЖКО( така структура існує ще в одному місті по Україні) та створювалася під одну персону, всі оренди пішли на зарплати даній структурі, і 100% прожиралися….. Якщо раніше ЖЕКи отримавши кошти від оренди приміщень витрачали їх на ремонти будинків, приміщень та закупівлю обладнання, оргтехніки, кантовари …тощо….то структура ЖКО на 99,9% її профукувала на заробітні плати…. третьє: на рахунок працівників, їхньої роботи та оптимізації….два приклада, коли списується 20 літрів бензину + заробітна плата водія та везеться один листок гіпсокартону…замість того щоб замовити його з доставкою на обєкт…..ЦЕ ВЖЕ ПЕРЕБОР І інший випадок з керівником ЖЕКу Катериною Варвус, почала надавати послуги працівниками поквартирно, електричні, сантехнічні тощо…акомулюючи їх зявилися оборотні кошти, почалися встановлюватися лавочки біля підїздів, броньовані двері в підїздах…..де не має боржників, відремонтувала офісні приміщення ЖЕКу..ДЕКОМУ В ЖОВТОМУ БУДИНКУ ЦЕ НЕ СПОДОБАЛОСЯ……ТОМУ ТАКИХ КЕРІВНИКІВ З ПОДАЧІ МЕРА І ПРИСЛУЖНИКІВ ЗРОБИЛИ ІЗГОЯМИ ТА ЗЇЛИ…..БО ІНІЦІАТИВНІ ТА ПЕРЕДОВИКИ ЇМ НЕ ПОТРІБНІ…… А вже потім пісяля того коли в ДЕКах знищили потенціал та бажання працювати, та на бюджетну голку…..почалася мантра не хочете ЖЕК створюйте ОСББ, створили ОСББ, не маєте коштів…А Я ВАС ТУДИ НЕ ЗАГАНЯВ ТА НЕ ЗАСТАВЛЯВ СТВОРЮВАТИСЯ,,,, П.С. І останнє в 2009 році біля будинків Асоціації “Містечко” було встановлено біля тридцяти лавочок…..а всіма ЖЕКами в місті було встановлено біля 20 штук (звіт Олени Чайки на Дні комунальника), памятаю ця інформація боляче когось заділа, навіть злякавшись передумали грамоту вручати “на день комунальника”….. ОСЬ ТАК І ЖИВЕМО!!!!

  4. Маю дані про капітальні ремонти квартир ЖКП “своїм”, максимально наближеним особам. Дані перевіряються та уточнюються. Далі. Куди випаровуються кошти від оренди комунального майна та земельних ділянок? У які “чорні діри” зникають гроші від оренди дитячих садків, школи № 6 тощо та інших об’єктів громадської власності, котрі використовуються “потрібними відомствами”? На ці та інші запитання, в обов’язковому порядку, міський голова відповість на щорічному звітуванні. А може й раніше. Місцева “довгограюча” команда не відкрутиться – відповідати доведеться за все. Прокуратура буде першою у черзі, щоб про все запитати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок