<

В управлінні освіти дали коментар щодо скасування договору на ремонт їдальні в школі №6 Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:27 | 12.07.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарів 6

Начальник управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради Ольга Лакиш розповіла, що дешевша пропозиція на ремонт їдальні школи №6 була відхилена, бо учасник не подав документації, яка б відповідала умовам законодавства.

Нагадаємо, прокуратура Волинської області повідомила, що під час проведення тендеру на роботи з капітального ремонту їдальні ЗОШ №6 обрали підрядника із завищеними цінами робіт, незважаючи, що була на 198 тисяч гривень дешевша пропозиція. Договір на понад 2 мільйони гривень Господарський суд Волинської області визнав недійсним.

Лакиш розповіла, що на сайті електронних закупівель Прозорро був розміщений тендер “Капітальний ремонт приміщення їдальні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Нововолинської міської ради Волинської області на 6-му мікрорайоні, 1 в м. Нововолинську Волинської області” на загальну вартість 2 233 505, 80 грн.

Була два учасника торгів: КП “Промжитлобуд” міста Володимир-Волинський та ПП “Нова Аркада” з Нововолинська. Дійсно Промжитлобуд надало пропозицію на 198 тисяч гривень дешевшу. Однак документи були подані з порушенням. Лакиш розповіла, що велися перемовини, щоб помилку виправили, чого не було зроблено.

На сайті електронних закупівель міститься переписка з ймовірним виконавцем робіт. Вказано, що подано копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, не завірену згідно вимог. Не засвідчуються підписом та печаткою Учасника нотаріально завірені документи та оригінали документів, виданих відповідним органом/установою. 

Переможцем торгів в 2018 році стало підприємство “Нова Аркада” з пропозицією 2 197 155, 60 грн. Це – загальна вартість проекту. Роботи в шкільній їдальні передбачалися на суму лише 300 тисяч гривень.

“Ні управління освіти, ні міська рада не втручається в процес закупівель. Загалом розроблення проекту – складна процедура. Тендерний комітет складається з 5-ти кваліфікованих спеціалістів. Вони розглядають пропозиції та приймають рішення. Розробляється проектно-кошторисна документація проектантами з Луцька, Києва, Львова, складають вартість об’єкту. Далі документи відправляють на експертизу в Київ, де переглядають пропозицію і ціни.

Ми не впливаємо на ці процеси. Після експертизи видається сертифікат, що документація є дійсна. Після того вона відправляється на технічний нагляд. Тільки тоді документи надходять нам, виставляємо їх на торги. Ми не бачимо учасників, і фірми між собою не бачать один одного, інформація є конфіденційна. Єдиний критерій, по якому визначається переможець – це ціна.

Була дійсно пропозиція дешевша, та документи подані не в рамках закону, не завірені, тому її відхилили. Ніяких домовленостей ні з ким, ніяких інтересів”, – зазначила Лакиш.

За словами начальника управління освіти, рішення Господарського суду про скасування договору на капітальний ремонт їдальні в школі №6, подане на апеляцію.




коментарів: 6
    • Там всі тендери на ремонти виграє Нова Аркада.І хай не бреше.Управління освіти вибирає переможця.Вона як колишня голова тендерного комітету мала б знати….

      • ВБ це лялька з барсеткою, яка не береться ні за холодну воду, і ні за шо не хоче відповідати. А ляльководи “Нова Аркада” та “Сантехмонтаж”, періодично набивають барсетку, крадучи з міського бюджету. Якісь придурок перерив всю дорогу на вулиці Січових стрільців, і вже неділю стоять ями, неогорожені, не освітлені, ні яких знаків. А ВБ ляльці з барсеткою по х… . Не один відповідальний за це блядство не може нічого вдіяти. Бо ляльководи через ВБ, всіх поставлять на місце, не забувши перед цим поповнити барсетку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер