<

У скільки нововолинцям обійдеться зібрати портфель школяра

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:40 | 29.08.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

Кінець серпня – передшкільна пора. Дітлахи готуються до науки, ранніх підйомів і звичної «домашки», а батьки готують гаманці, адже з кожним роком аби зібрати дитину в школу треба викласти все більшу суму.

На бульварі Шевченка вже більше 3-х тижнів розміщений «шкільний базарчик», де більшість нововолинців купують приладдя для навчання.

Найперше, що потрібно школяру – це зошити. Асортимент доволі широкий: від тоненьких однотонних до товстих з різноманітними малюнками. Ціни в середньому стартують від 2-х до 20-ти гривень. Наприклад, прості зошити на 12 аркушів від видавництва «Преса України», яку більшість шкіл вимагають на контрольні і лабораторні роботи коштуватимуть 3.50 гривень. Грубші, так званні студентські, на 96 аркушів обійдуться в 18-20 гривень за штуку.

За словами продавчинь, для молодших класів найбільше беруть прості, тоненькі оптом,  одразу від 50-ти штук, а для старших переважають на 48 аркушів, з візерунками, приблизно по 10 гривень.

Подекуди трапляються акції, як правило, ці зошити трохи гіршої якості з давніших років.

Ціни на щоденники різні. Можна купити тоненький, однотонний за 10-15 гривень, а можна з м’якою, яскравою обкладинкою за 80-100. Звичайні, тверді, з дитячими малюнками коштують 35-40.

Зручно, коли вся канцелярія зберігається в одному місці під боком, а не розкидана по сумці чи рюкзачку. Вибір пеналів широчезний: різого кольору і форми, з візерунками і без, стильні і прості, блискучі і матові. Але ціни на них явно не назвеш низькими. За невеличкий пенал-чохол доведеться віддати приблизно 35-50 гривень. Роздільний, великий, переважно такий беруть для менших діток, коштуватиме 100-180, а його ще ж треба наповнити…

Ну і куди ж до школи без ручок. Більшість школярів за останні роки вибирають кілометрові, адже вони можуть прослужити від кількох місяців до року. Коштують такі в середньому 20 гривень. Звичайні,кулькові від 5 до 15. Дешевше обійдуться гелеві. Їх ціна зазвичай коливається до 7-ми гривень.

А ви вже зібрали свою дитину до школи? У скільки цього року обійшлись покупки приладдя, зошитів і канцелярії?




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер