<

В селі Біличі небайдужі врятували пораненого чорногуза

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:59 | 14.05.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Операція із порятунку червонокнижного птаха вібулася напередодні на території села Біличі. До еколого-натуралістичного відділу Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості, що в селищі Благодатному, звернулися місцеві мешканці та розповіли про акцію порятунку чорного лелеки.

Викладачі і вихованці центру ДЮТу забрали пораненого знайду і потурбувалися про його подальше лікування, – пише сайт Нововолинськ.com.ua.

Врятував пораненого птаха Григорій Пашко. Односельці Тетяна Трушина із сином Данилом охороняли лелеку від собак та котів. Усі в селі перейнялися долею чорногуза. Працівники еколого-натуралістичного відділу Юрій Яворський та Руслан Савосюк, залучивши до рятувальної операції водолаза Волинської ДСНС Івана Зіркевича, впіймали пораненого птаха. Керівник гуртка Ольга Зіркевич покликала на допомогу волонтерів із Львівщини, які займаються власне порятунком та реабілітацією лелек.

Лелека чорний — надзвичайно рідкісний птах, занесений до Червоної книги України, один із найбільших птахів фауни ряду лелекоподібних. Довжина його тіла сягає 110 см, крил — до 60 см, вага — 4,5 кг. Оперення його дуже елегантне: крила і шия — із зеленкуватим або мідно-червоним полиском, а черевна частина — біла, як у звичайного лелеки. Дзьоб, ноги, горло та неоперена пляма біля очей — яскраво червоні. Особливо помітний цей колір на дзьобі й на ногах. Якщо комусь пощастить, то ви можете побачити чорного лелеку і в нашому лісі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа