<

В Нововолинську ПТУ залишили напризволяще?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:22 | 11.04.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Досі не вирішеним на Волині залишається питання профтехучилищ у трьох містах. Найскрутніша ситуація – у Нововолинську.

Про це стало відомо під час засідання оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 11 квітня, – повідомляє ІА Волинські новини.

Як повідомив заступник директора департаменту фінансів обласної державної адміністрації Володимир Селедець, на потреби ПТУ, які розташовані в містах обласного значення, потрібно 27,2 мільйона гривень. Луцьку не вистачає 2,7 мільйона, Володимиру-Волинському – 6,3 мільйона, Ковелю – 6,7 мільйона, а Нововолинську – 11 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у 2016 році заклади профтехосвіти передані місцевим бюджетам: ПТУ в містах обласного значення стали клопотом місцевих рад, а в інших населених пунктах – обласного бюджету.

Єдине місто, яке передбачило гроші на ПТУ, – Луцьк. Гостро проблема стоїть у містах Ковель, Володимир-Волинський та Нововолинськ, які не передбачили в своїх бюджетах на ПТУ ані копійки. Натомість 10 березня під стінами облради зібралися декілька десятків працівників ПТУ цих трьох міст, і просили виділити їм кошти. В результаті, аби зняти напругу, з обласного бюджету цим закладам виділили 6,8 мільйона гривень як тимчасову позику з вільних залишків.

По тому закони, які передбачали фінансування ПТУ з держбюджету, ветував президент, тож місцеві бюджети повернулися до того, з чого й починали 2016 рік.

Володимир Селедець зауважив: якщо у Ковелі та Володимирі-Волинському питання щодо погашення зарплати працівникам цих закладів за березень, начебто, вирішене, то в Нововолинську ПТУ залишили напризволяще.

Зауважимо, що профтехучилища містам обласного значення передали згідно з бюджетним кодексом. Тож, фактично, міста, які взагалі не передбачили фінансування ПТУ, порушують Закон.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця