<

«Опора» зафіксувала порушення правил агітації нововолинської «Свободи»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:29 | 14.02.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у середу, 13 лютого, виявили агітматеріали без вихідних даних в офісі Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у місті Нововолинськ, а також партійні газети у приміщенні районної бібліотеки в смт. Іваничі. Окрім того, були виявлені й інші можливі порушення.

Зокрема, матеріал одного із волинських ЗМІ проілюстрували знімком депутата Нововолинської міської ради, члена ВО «Свобода» Вадима Киричука на тлі міського офісу партії, де було видно банер без вихідних даних, – про це йдеться на сайті ОПОРА.

13 лютого спостерігачі вирушили до приміщення Нововолинської міської організації ВО «Свобода» на проспекті Дружби, 25. Тут зафіксували два банери із зображенням кандидата у президенти Руслана Кошулинського із надписом «Єдиний вибір українців Руслан Кошулинський» та емблемами низки організацій, які не містили жодних вихідних даних. Вони були розміщені зсередини приміщення у вікнах так, що їх було видно назовні.

Про вказаний факт ОПОРА повідомила правоохоронні органи. Відзначимо, що вже за годину після повідомлення агітматеріали без вихідних даних зняли.

Окрім того, 13 лютого у приміщенні Іваничівської центральної районної бібліотеки, яка є об’єктом комунальної власності, виявили партійні газети ВО «Свобода». Проте відповідно до частини 21 статті 16 Закону України «Про вибори Президента України», забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.




коментарів: 2
  1. Що таке опора? Що то за шарашкіна контора? Чого їх хтось повинен слухати?

  2. Ну якщо на те пішло… Банер розміщений не НА будинку, а В середині (за склом). І я сумніваюсь, що бібліотека є ОРГАНОМ державної влади…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа