<

В лікарні Нововолинська провели унікальну операцію шляхом гістероскопії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:18 | 16.07.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
3330
/ коментарі 4

Медики Нововолинської центральної міської лікарні провели унікальну операцію.

Жінку з діагнозом субсерозна фіброміома матки прооперували шляхом гістероскопії, йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Пацієнтка віком 50 років звернулася в КНП «НЦМЛ» до лікаря-гінеколога зі скаргами на постійно мажучі виділення. Після огляду та дообстеження лікарем було встановлено діагноз фіброматозний вузол матки. В плановому порядку було видалено шляхом гістероскопії.

Гістероскопія – це самий сучасний метод діагностики, і лікування, який дозволяє візуально оцінити порожнину матки, взяти зразок ендометрію для подальшого його аналізу, провести внутрішньоматкове оперативне втручання, дає можливість встановити вірний діагноз. Гістероскопія малотравматична, а, отже, легко переноситься пацієнтами.

Для чого потрібна гістероскопія?– Гістероскопія матки потрібна для того, щоб підтвердити наявність поліпів на внутрішній оболонці матки, ендометріозу, внутрішньоматкових синехій, міоматозних вузлів, гіперплазії ендометрію, різних патологій у фізіологічній будові матки, стороннього тіла в порожнині матки, злоякісної пухлини, внутрішньоматкового свища, дисменореї, внутрішньоматкових спайок, безпліддя.

В операційній працювали: Війтович Олексій Богданович, лікар-гінеколог, Пасічник Віктор Васильович, лікар-анестезіолог, Гриценюк Олена Віталіївна, сестра медична анестезистка, Новосад Ірина Володимирівна, старша сестра медична операційна.




коментарів: 4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа