<

В ізоляторі Нововолинського відділку поліції медичну допомогу утриманим надають нефахівці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:48 | 23.08.2016 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

В ізоляторі тимчасового тримання Новолинського відділу поліції ГУНП у Волинській області домедичний огляд та медичне обстеження осіб, які поступають в ІТТ, не здійснюються і проводяться лише на предмет виявлення тілесних ушкоджень працівниками поліції.

У ході моніторингового візиту регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Віталія Єлова та громадських моніторів вивчено стан дотримання прав утримуваних в ізоляторі тимчасового тримання Нововолинського відділу поліції ГУНП у Волинській області.

В ІТТ на час візиту перебувало сім утримуваних, в процесі бесід з якими скарг на поводження з ними, а також з приводу умов утримання, медичного забезпечення та харчування не поступило. Проте під час ознайомлення з  умовами тримання  утримуваних в ізоляторі виявлено, що в установі не забезпечено належної домедичної та медичної допомоги. Зокрема, керівництвом установи не визначено із числа персоналу відповідальних за надання домедичної допомоги утримуваним, котрі повинні володіти основними практичними навичками з рятування та збереження життя людини.

В ізоляторі відсутня посада медичного працівника, відтак, обстеження осіб, які поступають в ІТТ, проводиться персоналом із числа поліцейських лише на предмет виявлення тілесних ушкоджень.

Крім цього, хоч в процесі візиту не встановлено випадків поступлення в ІТТ осіб, які перебувають на обліку замісної підтримувальної терапії, що розглядається як один з варіантів лікування наркозалежних людей, яка є обов’язковою складовою комплексної медичної допомоги ВІЛ-інфікованим, проте у випадку їх поступлення персонал ІТТ не готовий до їх прийнятті. Ні керівник ізолятора, ні черговий не мають чітких інструкцій, як їм поступати у випадку доставлення таких осіб, відсутній перелік закладів охорони здоров’я, де впроваджена замісна підтримувальна та антиретровірусна терапія.

За результатами проведеного моніторингового візиту будуть підготовлені відповідні акти реагування Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер