<

В Іспанії відбувся показ старовинних вишиванок колекціонерки з Нововолинська Марії Доліновської

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:40 | 8.11.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
824
/ Коментарі відсутні

У вересні в Барселоні відбувся етнопоказ українського одягу з колекції нововолинянки Марії Доліновської.

Про це колекціонерка написала у фейсбуці.

За останні десять років вона зібрала кілька сотень старовинних вишиванок. За словами колекціонерки, перш за все, зацікавилась народним вбранням Прибужжя – самобутнім регіоном Волині. Вишиті сорочки, які Марії приносили з навколишніх сіл в сучасній літературі називалися «сокальськими». Так, розпочалося її дослідження, а згодом і колекціонування.

У вересні в Іспанії проходив фестиваль української культури організований українською асоціацією» Джерело», де відбувся показ старовинного одягу з колекції Марії Доліновської «Русичі». Назва походить від найменування села Русовичі, що розташоване в околицях Нововолинська. 

“Прочитала в телеграмі про те, що дружня нам Іспанія надасть нам системи ППО для захисту нашого повітряного простору. В цій далекій країні існує дуже потужна українська діаспора, яка з перших днів рашистської навали допомагає своїй Батьківщині. А ще вони постійно знайомлять світ з українською культурою. На одному з таких заходів мені довелось побувати”, – зазначила пані Марія.

Відео ролик під який проходив показ:

Нагадаємо, Марія Доліновська спільно з фотографом Володимиром Єфимовим запустила фотопроєкт в старовинному національному вбранні, якому понад 100 років, з власної колекції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок