<

Уряд плює на інтереси волинських шахтарів, – Ігор Гузь з трибуни парламенту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:36 | 28.02.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ коментарів 10

Депутат Верховної Ради Ігор Гузь з трибуни парламенту виступив  із заявою про те, що держава продовжує ігнорувати проблеми волинських шахтарів, назвавши це – геноцидом вугільної галузі.

“Якщо чесно, це вже можливо двадцятий чи тридцятий мій виступ про те, що черговий профільний міністр «поклав» на інтереси шахтарів і сприяє знищенню вугільної галузі на Волині. Використовую і буду використовувати всі доступні нардепу інструменти для підтримки цієї ключової галузі”, – зауважив він.

https://www.facebook.com/igor.guz/videos/2350290634996688/

Депутат нагадав, що у 2018 році для продовження фінансування шахти №10 “Нововолинська”, єдиної, яка будується в Україні, виділили з держбюджету 10 мільйонів гривень. А це дуже мало для такого великого підприємства, тому шахта реально поставлена «на закриття”. При цьому, за 20 років на її побудову вже виділили до 2 мільярдів гривень.

“Шахту “Бужанка” теж фактично закривають. Два місяці тому ці гірники не виходили з видобутку, протестуючи таким чином, що їм 5 місяців не виплачують заробітну плату. А кілька днів тому, інші шахтарі взяли за горло директора підприємства і викинули його за те, представляє інтереси “смотрящих”, – зауважив він.

“Такий же курс уряду щодо інших нововолинських шахт, де затримують зарплати, не оновлюють обладнання та надсилають “смотрящих”. На інтереси шахтарів в чергове наплювали!”, – наголосив Ігор Гузь, – Але вони готові діяти, в тому числі, і приїхати у Київ для акції протесту. Якщо це трапиться через нехлюйську політику уряду, я буду першим, хто вийде разом із ними”.

А пан Насалик (Ігор Насалик – міністр енергетики та вугільної промисловості України, – ред.) за два роки на посаді міністра жодного разу не приїхав на Волинь аби обговорити шахтарські проблеми.

У цей час із Білорусі через Волинь їдуть десятки тисяч тонн чужого вугілля, в тому числі російського…




коментарів: 10
  1. Дуже красиво розказуєте, пане Ігоре, і про “смотрящих”, і про те, як шахти закривають , і про бездарне керівництво вугільної галузі. Але, пане Ігоре, ваші помічники по Нововолинську- Андрій та Володя тісно співпрацюють “луплять в дьосна” з пилипом, який є маріонеткою ” смотрящого” Венгріна. Може ваші помічники не доводять вам реальний стан речей, або ж крутять свою гру? То приїдьте на 9 шахту, до Васі Гури і він вам розкаже про “банду смотрящого”, висвітлить усі проблеми та прізвища. От тоді ви побачите реальний стан речей.

  2. Не тільки уряд знищує вугільну галузь,на сам перед це залежить від керівника волиньвугіля,а при такому керівнику як зарас це просто Титанік який мчить на дно на шаленій швидкості.

  3. але й піарщик.скоро вибори.хай обіллє себе бензином біля порламенту.

  4. Спочатку примазався до Майдану, потім до Сапожнікова, тепер до шахтарів, на черзі хто ?
    Атовці.

  5. Відсутність незалежних профспілок, відсутність справжнього, а не продажного робітничого класу, масові порушення прав людини, конституційних свобод і трудового законодавства. Корупція, промисловий бандитизм, брак активістів і, особливо, чесних громадян та вільних людей. Страх. Феодалізм. Рабство. Слабкі шахтарі, слабка шахтна формація ІТП. Слабкі трудові колективи. Слабкі і недолугі профспілки вуглярів, що збереглися на копальнях ще із часів “другого совєта”.

  6. Я, наприклад, за Гузя, він єдиний хто не побоявся, та приїхав на шахту до шахтарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер