<

Уродженка Нововолинська організувала виставку патріотичних картин у Фінляндії для підтримки ЗСУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:40 | 2.05.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
957
/ Коментарі відсутні

30-го квітня уродженка Нововолинська Ірина Демчук провела виставку власних картин у Фінляндії з метою зібрати кошти для підтримки ЗСУ в Україні.

Ірина розповіла у коментарі БУГу, що виставка під назвою «Один довгий день. Один міріад історій» пройшла в місті Оулу, що у Фінляндії. І її відвідало чимало людей.

Війна Ірину застала під час відпустки в Будапешті, сестра переконала її приїхати до неї у Фінляндію, поки усе не стихне. Хоча Ірина хотіла одразу повернутися в Україну. І зараз хоче.

“Довелося звільнитися з роботи та все чим я займалась в перші дні війни – скидала гроші на дрібні ініціативи, на зброю, на допомогу тваринам. Сестра знайшла мені ноутбук і я змогла робити макети для навігації біженців у Львові та інші благодійні макети. Шукали гроші з друзями на тепловізори, знайшли фури аби доставити гумдопомогу зі Словаччини”, – розповідає дівчина.

До створення картин Ірину підштовхнула її сестра Таня, наполягла аби вона віддавала кудись свою творчу енергію. Адже раніше в Києві Ірина займалась акторською діяльністю, виступала в танцювальному шоу та знімалась у кліпах.

“Це було хорошою ідеєю, я показувала ту історію, яку бачила, яку розповідали мої рідні, друзі, медіа, новини. Думала, що це буле одна картина чи дві. А їх вийшло аж 14. Коли приїхала до нас моя молодша сестра Софія, що також отримує зараз художню освіту, теж намалювала декілька картин”.

Друзі з Фінляндії опублікували їхні роботи у фейсбуці, власниця галереї в Оулу запропонувала організувати виставку. Мета якої була донести нестерильну історію перебігу війни, закликати європейців не боятись перераховувати гроші на армію, адже багато хто боїться давати гроші на зброю.

“Мені було приємно, що фіни підходили, сканували QR код офіційного каналу збору коштів для ЗСУ. На виставку прийшли чимало місцевих мешканців та українців, які зараз перебувають у центрі біженців. Фіни прийшли підтримати українців, а українців підтримувала я своїми роботами”.

На виставці присутні заспівали Гімн України та пісню «Ой у лузі червона калина». Частину коштів виручених від продажу картин Ірина надсилає на ініціативи своїм друзям, які організовують допомогу для ЗСУ. Хтось з них збирає на тепловізори, хтось на бронежилети, а хтось рятує котів чи шиє турнікети.

Читайте також:

Модель XL з Нововолинська Ірина Демчук взяла участь в шоу «Маскарад» на 1+1.

Ірина Демчук з Нововолинська виступила разом із Максом Барських на шоу та знялася в кліпі




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер