<

Ідеї круглого столу “Інститут розвитку міста” у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:30 | 5.04.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Під час презентації громадської платформи “Інститут розвитку міста” учасники виступили з ініціативними ідеями щодо розвитку Нововолинська та району.

Одним із активних учасників, який першим долучився до діалогу був Сергій Крижановський – директор медичного центру «Здорова сім’я». Ідеї щодо розвитку міста він уже висвітлював раніше у власному блозі на нашому сайті. За круглим столом пан Сергій підняв питання співпраці між державними та приватними медичними установами, адже незабаром відбудеться медична реформа, тому потрібно рухатись на крок попереду. На його думку, на наступну таку зустріч, потрібно запросити представників керівництва місцевої лікарні. Адже всі медики роблять спільну справу, допомагають людям бути здоровими.

03.04_00024

Свої пропозиції виголосив Юрій Єлева (депутат міської ради). На його думку, перш за все, потрібно розробити план стратегічного розвитку міста та Іваничівського району. Для цього необхідно визначити, спільно із громадою, переваги та реальні можливості нашого регіону, це стосується земельних ресурсів, промислового потенціалу, інфраструктури і тому подібне. Серйозною перепоною у напрямку покращення життя у місті є відсутність співпраці та діалогу між громадськістю та владою.

Деканом факультету Романом Чорними була висунута пропозиція залучати студентство до написання проектів, щодо стратегії розвитку міста, і оголосити найкращу у травні. Аудиторія запропонувала також долучити нововолинців та жителів Іваничівського району, а переможців нагородити.

03.04_00030

Радник голови Іваничівської райради Андрій Бадзюнь виступив із декількома пропозиціями. Зокрема: створення стратегії, щоб отримати дозвіл індивідуального опалення для населення, що дасть можливість економити. На його думку, це питання є досить складним і важливим, тому для його вирішення повинні бути чіткі та виважені кроки зі сторони влади. Наступне, це розвиток туризму у місті, який є важливим для різновікового населення. Вагомою є прозорість дії влади, яка часто витрачає значні кошти бездумно та малоефективно, тому у цьому питанні не можна обійтись без співпраці із громадськістю. Що стосується Іваничівського району – підіймалась ідея залучення інвестицій у аграрний сектор. Адже, потрібно зауважити, що надзвичайно родючі землі саме у цьому регіоні.

Головою Іваничівської районної ради Віктором Вілентком була відзначена важливість ефективного проведення адміністративної реформи, адже у цьому напрямку є багато не доопрацювань і неясностей зі сторони законодавства. Він запропонував ініціювати заходи щодо розвитку малого та середнього аграрного бізнесу, провести комплекс заходів для підтримки села. На його думку Іваничівський район та місто Нововолинськ повинні будувати відносини на рівні рівного партнерства, тоді співпраця буде ефективною.

Власні ідей висловив також громадський активіст Андрій Перевознік. Його пропозиції також були конкретними та предметними.  Зокрема, він запропонував створити спортивні майданчики та бігові доріжки, адже те, що залишив нам радянський союз уже не годиться, а молоді. Важливою, на його думку, є ідея створення електронної карти інфраструктури міста, яку могли б наповнювати усі бажаючі, вносячи, у вигляді фотографій, проблемні зони у місті (наприклад, проблемні ділянки доріг, вулиць, будинків). Цим самим нововолинці змогли б відстежувати зміни у своєму населеному пункті.

Борис Карпус (депутат міської ради) підіймав питання прозорості бюджетних коштів у Нововолинську. Надзвичайно важливим, на рівні міста, це конструктивний діалог між владою та громадськістю, чого сьогодні, на жаль, немає.

Начальник управління економічної політики та інвестицій Василь Мигас наголосив на тому, що сьогодні дуже важливим, для міста, є можливість вигравати європейські гранти. Але, на його думку, чомусь наші громадські організації жодного разу не намагались цього зробити. Про те, саме така діяльність, яка сьогодні не отримує ніякого фінансування із боку держави, також може бути підтримана за допомогою грантів.

Народний депутат Ігор Гузь виступив із ініціативною провести семінар, на якому розглянуться можливі гранти для громадських організацій, із залученням столичних фахівців. Такий захід планується на кінець цього місяця.

Із пропозицією повернути дружинників, щоб контролювати порядок на вулицях міста виступив депутат обласної ради Юрій Лазаренко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер