<

Учаснику бойових дій із Нововолинська виділили земельну ділянку на сесії міської ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:06 | 15.07.2015 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Учаснику бойових дій із міста Нововолинська виділили земельну ділянку. Таке рішення прийняли депутати Нововолинська на 46-тій сесії міської ради.

Олександр Мосійчук напередодні подав заяву голові міської ради Віктору Сапожнікову із проханням надати йому землю. Військовий на засідання сесії прийшов із обгрунтованими та виченими Законами України “Про надання землі учасникам бойових дій”.

DSC03179
Олександр Мосійчук на сесії Нововолинської міської ради

Згідно Законодавства України, передбачено систему пільг для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, зокрема, це стосується і надання земельних ділянок. Про особливості  відведення земельних наділів для громадян України, які зі зброєю в руках відстоюють незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

«Відповідно до статті 12-ї (пункт 14) Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”  учасникам бойових дій надаються, серед інших,  такі пільги: першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва».

Надання у власність земельних ділянок здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що учасник бойових дій не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки та надав відповідний документ, що посвідчує його участь в антитерористичній операції (посвідчення, довідка, наказ тощо).

 Земельні ділянки можуть бути надані військовослужбовцям у власність у межах норм безоплатної приватизації, визначених статтею 121 Земельного кодексу України.

Пану Олександру вдалося довести своє право на отримання земельної ділянки. Для того, щоб рішення було прийняте, мінімальна кількість голосів депутатів повинна була дорівнювати 21.

На голосуванні 8 депутатів утрималось, а 21 – проголосував за виділення землі для учасника бойових дій. Таким чином, із мінімальною, але достатньою кількістю голосів Олександр Мосійчук отримав згоду на отримання землі від Нововолинської міської ради .




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер