<

Перейменування Жовтневого: громада хоче жити в Шахтарську, депутати – у Гірничому

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:17 | 7.03.2016 / Нововолинськ / , /
Перегляди
4
/ коментарі 3

4-го березня на сесії селищної ради Жовтневого депутати не прийняли проекту рішення, згідно якого селище було б переіменоване на Шахтарськ. Водночас селищний голова Олександр Топорівський стверджує, що саме ця назва отримала найбільшу прихильність у жителів на громадських слуханнях.

На черговому пленарному засіданні, розглядаючи питання перейменування селища, лише чотири депутати із 17-ти присутніх, включаючи Олександра Топорівського, віддали голоси за назву Шахтарськ. Це єдиний проект рішення з перейменування, який обговорювався на сесії. Решту народних обранців підтримаують варіант Гірниче – повідомила секретар селищної ради Наталія Лобойко. Аргумент депутатів – Шахтарськ називати не можна через співзвучну назву із селом Шахтарське, що поблизу Нововолинська, бо це викликає плутанину у працівників пошти.

“З цього питання не було прийнято жодного рішення. Насправді сесія ще не закрита, до питання перейменування ми повернемось 13-го березня – у Будинку культури будуть громадські слухання щодо назви і сесія пройде в тому самому приміщенні перед людьми. Якщо депутати не проголосують, то, відповідно, громада матиме до них питання. Адже вони повинні рахуватися з думкою виборців, а не керуватися якимись іншими домислами.

Депутати не розуміють, що повноваження щодо обрання назви їм ніхто не надавав. Обирає громада, це однозначно, і хто б там як не хотів, чи це милозвучно, чи ні, повинні затвердити варіант, який вибрали жителі”, – відзначив селищний голова Жовтневого.

Нагадаємо, що 23-го лютого на сесійному засіданні в Жовтневому з 16-ти присутніх народних обранців 12 віддали голоси за перейменування населеного пункту на Гірниче. Однак Олександр Топорівський ветував рішення ради. Голова у розмові з журналістами “БУГу” повідомив, що на громадських слуханнях найбільше голосів набрав варіант Шахтарськ – це найменування лідирувало зі значним відривом.




коментарів: 3
  1. А чому саме Шахтарськ або Гірниче? Тому що колись там були шахти, які давно закриті? А назва Жовтневе гарна, та й в українській мові є місяць жовтень.

  2. Своё построить неспособны,так хочь построенное другими переименовать..

  3. Для тих, хто прагне ознайомитися з міжнародним досвідом децентралізації: публікація про особливості децентралізації освіти в Польщі. У публікації описано перебіг децентралізаційних процесів в освітній системі Польщі, які тривали впродовж 25 років.
    Переглянути публікацію можна за посиланням: https://decentralization.gov.ua/pics/attachments/2016-02-16-Poland.pdf
    #децентралізація #досвід #Польщі #освіта

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця