<

У «Волиньвугілля» відсудили понад 5,5 мільйона гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:01 | 25.01.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарі 3

У державного підприємства «Волиньвугілля» відсудили понад 5,5 мільйона гривень через несвоєчасну оплату електроенергії ТзОВ «Львівенергозбут».

Про це стало відомо з рішення Господарського суду Волинської області, повідомляють Волинські Новини.

Так, 27 листопада 2020 року товариство з обмеженою відповідальністю «Львівенергозбут» звернулось до суду з позовом про стягнення з державного підприємства «Волиньвугілля» 5 мільйонів 565 тисяч 926 гривень, з яких 5 мільйонів 501 тисяча 678 гривень – заборгованість по оплаті електричної енергії, 51 тисяча 397 гривень – пеня, а також 12 тисяч 849 гривень – сума трьох відсотків річних.

На обґрунтування позовних вимог позивач посилався на невиконання відповідачем умов договору про постачання електричної енергії в частині проведення належних та своєчасних розрахунків по оплаті, виникнення заборгованості та нарахування у зв`язку з цим сум пені та відсотків річних.

Відзначимо, що «Волиньвугілля», будучи відповідачем у справі, не скористалося своїм процесуальним правом на подання відзиву на позов.

Суд встановив, що «Волиньвугілля» не виконало взяті на себе згідно з договором зобов`язання в частині проведення з «Львівенергозбутом» розрахунків по оплаті відпущеної електричної енергії та не оплатило їхню вартість в повному об’ємі.

У зв’язку з цим на момент звернення кредитора до суду з відповідним позовом та на час розгляду справи судом підприємство заборгувало постачальнику 5 мільйонів 501 тисячу 678 гривень.

Врахувавши всі обставини справи, суд задовільнив позов «Львівенергозбуту».




коментарів: 3
  1. Зорін все робить щоб в нас шахт не було. Ну а кишенькова Нпгу має з цього відсотки.

  2. то пише або ратиця або танк?:) До чого тут Зорін і НПГУ?? це борг за електропостачання:)

  3. Павлік а що зробив твій зорін з Нововолинськими шахтами? Все йде від твого патрона. Як би не ви то ще плробили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер