<

У церкві Архістратига Михаїла у Нововолинську відбулась перша Божественна Літургія

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:51 | 25.11.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
4
/ 1 коментар

У церкві Архістратига Михаїла у Нововолинську відбулась перша Божественна Літургія – на честь престольного свята.

Цей величний дім Господній ще не цілком завершено, одначе три інших у міському деканаті вже не вміщають усіх молільників, тож вирішено правити і в ньому.

Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Службу очолив декан протоієрей Стефан Фульмес. Із ним співслужили намісник монастиря Святителя Миколая Чудотворця, що в селі Жидичин на Ківереччині, ігумен Константин (Марченко) з братією, священики з Луцького міського та Нововолинського благочинь, зокрема настоятель храму протоієрей Михайло Нідзельський.

Отець Константин у проповіді наголосив на важливості зводити храми та ходити до них. Але не сама по собі краса церковного зодчества, чи іконопису, чи піснеспівів повинна зацікавлювати нас. Краса у храмі повинна стати спонукою робити красивими наші душі, наводити в них лад і гармонію.

Отець Стефан у своєму казанні зазначив, що віра в безплотні небесні сили була одвічно. З історії відомо чимало свідчень заступництва янголів за людей у скрутних обставинах. Але один із них стався на наших очах – під час подій на Майдані, коли студенти знайшли прихисток від «Беркута» у стінах Золотоверхого Михайлівського собору.

m_20151125-sk1h-63kb
20151125-rzgm-91kb




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер