<

У центральній бібліотеці Нововолинська відкрили куточок слави

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:29 | 31.03.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
140
/ Коментарі відсутні

29-го березня у Нововолинській центральній міській бібліотеці відбулося відкриття куточка слави.

У ньому–фото наших сучасних героїв, які не вмирають: Героя Небесної сотні, Героя України Сергія Байдовського, та Героїв Небесної армії–15-ти уродженців нашого міста чи тих, хто обрав його місцем проживання перш ніж в скрутний для України час стати на захист свого народу, і, на жаль, віддати за це своє життя, – за інформацією Нововолинської ЦБС

Особлива увага – до героїв сьогодення, які вже виконали свій обов’язок захищати кордони Батьківщини чи й надалі у зоні АТО захищають суверенітет та територіальну цілісність України.

17-ро волинян є героями фотовиставки «Герої серед нас» – спільного патріотичного проекту відділу інформаційної політики Волинської облдержадміністрації та автора світлин – фотографа, заслуженого журналіста України Валерія Мельника.

Серед них і нововолинець Михайло Роговенко, нині приватний підприємець. На війну потрапив під час мобілізації. Служив у 51-й бригаді. Пройшов через пекло Іловайського котла; потрапив у полон, звідки був визволений за обміном.

Творча група бібліотеки підтримала ініціативу керівника найвищої виконавчої гілки влади в області Володимира Петровича Гунчика і у співпраці із Нововолинською спілкою ветеранів антитерористичної операції продовжили розпочатий проект, адже серед нововолинців є чимало гідних людей, які теж заслуговують бути на цих світлинах.

У розділі «Нововолинські герої» – Олександр Батюк, Олег Іванов, Михайло Кусюк, Василь Лучук, Микола Сичук.
Автором фотопортретів та дизайну творчого проекту є бібліограф Оксана Жабровець.
На презентацію куточка слави завітали учасники АТО, учні ПТУ №11, інтелігенція та громадськість міста.

Спогадами поділився військовослужбовець Василь Лучук, який потрапив у першу хвилю мобілізації. Воював під Марїнкою, на Савур-Могилі отримав 25 осколкових поранень.

«Тут – Микола, там – Кабул», – це про Миколу Сичука.
Демобілізований доброволець розповів про свою службу у другій штурмовій «афганські» роті батальйону «Айдар», про поранення, нагороди.

Роман Сашук, учень ПТУ №11, вклонився героям за те, що вони боронили нашу землю, і передав вітання татові-контрактнику, який нині в зоні АТО.

Голова міської Спілки ветеранів АТО Олександр Кондисюкподякував за влаштування куточка слави і запевнив, що і надалі Спілка співпрацюватиме з бібліотекою у його поповненні та проведенні заходівз метою виховання національно-патріотичної свідомості молодого покоління та гідного вшанування борців за незалежність країни.

Ми гордимося, що такі герої живуть серед нас і продовжують будувати вільну країну.Впевнені, що про них будуть написані книги, зняті фільми, опубліковані журналістські публікації, за якими вивчатиметься новітня історія з її поразками та перемогами.А від нас сьогодні – цей куточок слави, з якого споглядають мужні чоловіки, яких об`єднує любов`ю до Батьківщини, боротьба за цілісність і незалежність України, за наше щасливе європейське майбутнє.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер