<

У тренінгу щодо застосування міжнародних стандартів якості взяли участь представники Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:27 | 8.07.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Команда Управління економічної політики та інвестицій Нововолинської міської ради взяла участь у тренінгу, який відбувся 1-3 липня у місті Львові на тему “Енергоаудит, Вимірювання та Верифікація”.

Навчання відбувалося у рамках завдань офісу підтримки програми «Демонстраційні проекти Угоди мерів», учасником якої є місто Нововолинськ, – повідомляє сайт міської ради.

Метою даної навчальної сесії було ознайомлення учасників програми з основними поняттями та цілями проведення енергоаудитів. Особливістю цього заходу було також те, що вперше розглядалася тема вимірювання та верифікації результатів проектів.

Нагадаємо, що у рамках проекту «Перший крок у переході на відновлювані джерела енергії у місті Нововолинську» заплановано проведення енергоаудиту головного корпусу ЗОШ №7.

Відтак, даний тренінг дав можливість поспілкуватися з професіоналами в сфері енергетики, які мають досвід проведення енергоаудитів, зрозуміти мету та важливість проведення енергоаудиту, особливості підготовки технічного завдання.

Також за результатами тренінгу будуть внесені зміну до плану реалізації нашого проекту «Перший крок у переході на відновлювані джерела енергії у місті Нововолинську» для того, щоб забезпечити подальше успішне проведення заходів із визначення та підтвердження результатів проекту.

Вимі́рювання та верифікація – це процедури, що дозволяють власникам будівель, енергосервісним компаніям і організаціям, які фінансують проекти з ефективного використання енергії, оцінити ефективність енергозберігаючих технологій і визначати обсяг енергозбереження.
В українській практиці дане явище є новим.

Його актуальність та новизна полягає у тому, що зазвичай, у нашій країні, показники ефективності лише декларувалися, але після впровадження енергоефективних заходів вони не піддавалися вимірюванню та підтвердженню.

Практика, яка основується на ISO 50015:2014 «Системи управління енергією – Вимірювання та верифікація енергетичної ефективності організацій» потребує обов’язкового підтвердження результатів впроваджених проектів.

Нововолинськ, як місто, яке бере участь у передових практиках у сфері реалізації ініціативи Угоди мерів, має на меті не лише декларувати свої майбутні успіхи, а й досягати та підтверджувати їх, послуговуючись європейськими методиками.

DSC_7685_copy




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер