<

У святковий день в лікарні Нововолинська відсутній черговий педіатр – мами обурені

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:59 | 28.06.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
11
/ коментарів 14

Сьогодні, 28-го червня – святковий вихідний день для всіх державних установ, однак хвороба не вибирає час, коли прийти. Мами Нововолинська обурені тим, що в лікарні немає чергового педіатра. Захворілих дітей направляли на огляд чергового терапевта, від якого мами виходили зі словами “ну ви ж розумієте, я не дитячий лікар”.

“Сьогодні потрапила у безвихідну ситуацію, бо як виявляється, у святковий день у Нововолинську немає ні одного лікаря, який би міг оглянути дитину”, – написала у групі фейсбук «Нововолинськінфо» мама 6-місячної дитини Тетяна Івахів.

Вона зазначає, що вночі у дитини зірвався сильний кашель з блювотним рефлексом, який налякав батьків. Про самолікування 6-місячної дитини навіть не могло йти мови, тому зранку приїхали у дитяче відділення, бо поліклініка не працює. 

“Прийшли у відділення і поцілували двері чергового педіатра, нам сказали що його немає і не буде сьогодні. Направили нас у приймальне відділення до терапевта. Прийшовши туди і на прохання послухати дитину в нас запитали чи є температура. Так як її не було, нас відмовилися оглядати і сказали чекати до завтра і йти на прийом у поліклініку. Терапевт пояснила це тим, що вона дорослий лікар, а не дитячий, було б щось серйозніше тоді друге діло. І ми опустивши руки пішли додому. Як таке можливо щоб на ціле місто не було людини яка може послухати маленьку дитину???!! У нас така ситуація, а не доведи Боже щось серйозніше?! Що робити? Сидіти чекати??!”, – обурливо пише Тетяна.

У коментарях розгорілася дискусія та до обговорення долучилися інші мами, які стикнулися із такою ж проблемою.

“Ми сьогодні теж звернулися у дитяче відділення, там лікаря не було, відправили на прийом до терапевта…нас оглянули, бо у нас температура була 39,5… написали ліки, але сказали “ну ви ж розумієте я не дитячий лікар “, прийшовши в аптеку купляти ті ліки які прописали, нам сказали антибіотик інший приймати, бо прописали той що для дорослих…і взагалі сказали сходіть краще завтра на прийом, а коли я запитала а що робити з високою температурою, то вони відповіли то давайте те що даєте, навіть нічого не порадили… Ось так, тому знову займаюся самолікуванням…”, – зазначає Таня Гадун.

“В малого була під 40 температура і нам теж сказали, що чергового лікаря нема і не буде і теж відправили до дорослого чергового терапевта. Пізніше я вияснила, що в дитячому стаціонарі вже немає чергових лікарів, є лікар тільки вдень, але не у вихідні і свята”, – пише Людмила Клімцова.

Сьогодні близько 17 години з нами сталася аналогічна ситуація тільки моїй дитині 8 місяців. Черговий терапевт Савонік змішала мене з гамном, дитину слухати відмовилася, сказала щоб Інтерн слухала. На кричала про те, що валіть до педіатра. Висновок від Савонік: температуру 38.6 не збивати, а кашель бо то зуби ріжуться. Ми просто вийшли і зрозуміли, що будемо обминати цього лікаря 10 дорогою, – написала Оленка Сенюк.

За коментарем журналісти «БУГу» звернуться до головного лікаря згодом, та наскільки нам відомо, в лікарні зараз не вистачає педіатрів. Ймовірно таку ж відповідь і отримаємо або у правилах чергувань щось змінилося.

Заклади охорони здоров’я, які мають стаціонари, належать до безперервно діючих закладів, тому медична допомога мала б надаватися цілодобово, в тому числі і кваліфікованим педіатром.




коментарів: 14
  1. Тому що при зарплаті 4 – 5 тис. грн. ніхто не хоче працювати лікарем і брати на себе відповідальність за здоровя, а деколи і життя дітей, краще влаштуватись чиновником-хапугою, або баригою-контрабандистом, або навіть штукатуром-плиточником, і заробляти в рази більше і ні за що не відповідати. Не цінуються нажаль в нашій державі професії, які повинні цінуватися більше ніж всі інші, як це робиться в нормальних державах.

  2. 4-5 тис грн?? Я педіатр, і в цьому місяці моя заробітня плата становить 2750 грн! Ставка в дитячому відділенні 3207 грн, щоб прожити маю брати чергування, що означає немає вихідних і свят. От як і сьогодні. Але й тут не все гаразд- чергування мені за цей місяць не сплатили, декілька місяців затримували виплати за нічні зміни, щей оздоровчі за відпустку не дали! Типу, працюю на ентузіазмі. В той же час, люди приходячи на прийом, вже заочно дивляться на тебе як на корупціонера, думають, що ти “зажралась”, звинувачують рядового лікаря, який воює на передовій, у всіх гріхах нашої медицини, тикають клятвою Гіппократа, відносяться до тебе наче ти їм щось винна, витирають об тебе ноги, називають “дєвушка”, жаліються тобі на твоїх колег, і ще багато-багато чого, що просто не вписується в здоровий глузд. Все життя мріяла бути лікарем, але коли стикаєшся зі стіною нерозуміння, жорсткості і зневаги просто руки опускаються. Мені шкода пацієнтів, лікарів, просто людей, які живуть в цій країні, бо немає в нас любові один до одного.

  3. от народ.. живуть в капіталізьме, а вимагають, шоб до них ставились, як в соціалізьме… зараз, почекайте трохи… далі буде

  4. Але ж одягнув білого халата і працює чи робить вигляд,що працює?!!!А де елементарні людяність і співчуття,не кажучи вже про обов’язок?Для чого іти вчитись і брати потім гроші за відсиджування робочого часу?Бери лопату чи мітлу і до роботи!!! І тих 5 тис.нема за що платити!!! забагато!!!!

    • Одягнув білого халата і сидить? Шановна Ви зовсім з глузду з’їхали? Ви взагалі уявляєте рівень відповідальності і професійної підготовки медичного спеціаліста? Судячи з подібного допису Ви мало що в житті розумієте …

    • а от вам напевно на роботі не доплачують, правда ? а ви ж так працюєте, так працюєте…

  5. А що лікар—терапевт не правильно сказала?!Вона лікує дорослих людей! В дитини є безліч особливостей в лікуванні. Чому вона має брати роботу педіатрів і величезну відповідальність на себе? Як на мене, то краще сказати, що я не знаю, і відправити до педіатра, аніж ставити експерименти на дітях.

    • если бы третий рейх не ставил экспэриментов в свое время то современная медицына не достигла тех высот которых она достигла сейчас и чем пользуюца люди по всему миру

  6. От частина педіатрі вже взяла ‘мітли’,і послала всіх далеко-далеко,а тепер ходіть,шукайте і далі продовжуйте поливати брудом всіх і вся.В кращу сторону від цього нічого не зміниться-це і надалі залишиться тільки вашою проблемою-ми ніколи не були і не будемо обслугою для вас!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер