<

У список приватизації від кабміну потрапив відокремлений підрозділ Шахтоуправління “Нововолинське” ДП “Волиньвугілля”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:49 | 7.04.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів затвердив перелік державних підприємств, які підлягають приватизації в 2015 році, додавши в нього порти, “Українське Дунайське пароплавство” та ряд інших держпідприємств.

Про це йдеться в урядовій постанові, яке було затверджене на минулому тижні. Документ є у розпорядженні Економічної правди.

В документі наголошується, що таке рішення обумовлене необхідністю оптимізації державного сектора економіки і залучення коштів приватних інвесторів у розвиток підприємств.

“Їх подальше збереження в державній власності недоцільно”, – наголошується в пояснювальній записці до документа.

За пропозиціями уповноважених органів управління в перелік державного майна, що підлягає приватизації, були включені 342 об’єкта.

зокрема, у добувній промисловості серед них фігурує: державний концерн “Укрторф”, відокремлений підрозділ Шахтоуправління “Нововолинське” ДП “Волиньвугілля” , Шахта “Південнодонбаська №3 ім. Сургая” Шахта “Димитрова” ДП “Красноармійськвугілля” Шахта “Центральна” ДП “Красноармійськвугілля”, відокремлені підрозділи ДП “Львіввугілля” та інші.

Також у списку є пакет акцій 16,5% Шахти їм. Засядька, і 50,5% ТОВ “Керамнадра”.

В енергетичній галузі це: “Центренерго” – 78% акцій “Донбасенерго” – 25%, Херсонська ТЕЦ, Одеська ТЕЦ, Миколаївська ТЕЦі пакети акцій обленерго.

У нафтогазовій галузі – пакети акцій міськгазів.

У сільськогосподарській галузі – ДП “Конярство України” (близько 40 тисяч га землі), Яготинський цукровий завод, ДП “Чутове” та інші.

У транспортній галузі: Гайворонський тепловозоремонтний завод, Івано-Франківський локомотиворемонтний завод”, ТОВ “Торговий флот Донбасу”, Авіакомпанія “Горлиця”, авіаційне підприємство “Універсал Авіа”.

У будівельній галузі: ВАТ “Дніпрометробуд”.

У хімічній промисловості: Сумихімпром”, Одеський припортовий завод, АК “Свема”.

Також у списку фігурує ВАТ “Президент Готель”, ВАТ “Атомпрофздравница”, ПАТ “Укрнафтопродукт”.

В тому числі в цьому списку фігурують підприємства, які були виключені з переліку об’єктів державної власності, що не підлягають приватизації.

зокрема, мова йде про 13 портах, ВАТ “Українське Дунайське Пароплавство”, Українська будівельна корпорація “Укрбуд” та інші.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа