<

«У соцмережах критикують нашу бездіяльність і вони праві» – мер Нововолинська про нескошену траву та штрафи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:58 | 6.06.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
61
/ коментарів 20

Міський голова Нововолинська дав комунальникам час до 11-го червня, щоб покосити траву біля будинків та обурений бездіяльністю нововолинців та ОСББ. Пригрозив штрафом, якщо території міста не будуть впорядковані.

5-го червня під час наради Віктора Сапожнікова з керівниками міських комунальних підприємств обговорювали питання скошення трави, – пише Нововолинськ.com.ua

Сапожніков до підопічних: «Буду заставляти особисто кожного з вас брати ті коси в руки. Ні, то разом з вами піду я косити»

Мер також обурений бездіяльністю і байдужістю нововолинців, бо косити траву на вулицях міста мають не тільки комунальники, а й мешканці приватних будинків, ОСББ, власники закладів та установ у радіусі 20-ти метрів прилеглої території.

«Декілька днів тому я об’їхав частину наших дворів і вулиць. І мені дуже не сподобалася ситуація з косінням трави і бур’янів. Я думаю, це не влаштовує і наших мешканців. Я знаю всі ваші аргументи (до керівників міських комунальних підприємств – ред). Йшли дощі, а трава росла. Та й під час дощу роботи з косіння трави виконувати практично не можливо, аби люди не мокли, не мерзли і потім не хворіли. До того ж, в комунальних підприємствах є нестача працівників. Але це все не означає, що місто має потонути у некошеній траві. За ці дні деякі зрушення є, але вони не достатні. Люди в соцмережах критикують нашу бездіяльність. І вони праві. У нас багато ОСББ, але чомусь на жодного голову ще не був складений протокол», – наголосив Сапожніков.

Інспектор з благоустрою Ігор Орєхов зазначив, що на багатьох прибудинкових територіях міста траву регулярно косять і все тримають під контролем.

«На Шахтарському мікрорайоні усі території покошені. Там є 10 ОСББ і вони добре доглядають за своєю територією. Також впорядковані вулиці Винниченка, Гагаріна, Маяковського, Грушевського. Там теж території покошені й прибрані. Єдине зауваження – несвоєчасне обрізання кущів», – запевнив Орєхов.

Однак міський голова зауважив, що порядок має бути не лише на окремих вулицях, а у всьому місті.

«Різними методами, підходами й способами заставляйте тих людей, які не займаються своїми прямими обов’язками. Організуйте людей покосити траву на територіях підлеглих їм. У вас час до наступного вівторка, 11 червня. Тоді ми знову об’їдемо місто. І там де не буде покошена трава, буду заставляти особисто кожного з вас брати ті коси в руки. Ні, то разом з вами піду я косити. Ми не повинні допускати безладу в місті», – звернувся мер до керівників міських комунальних підприємств.

Сапожніков звелів усім керівникам і працівникам підприємств, установ та організацій, а також приватним підприємцям  впорядкувати закріплені за ними території, аби Нововолинськ був чистим і красивим.

В разі, якщо профілактичні бесіди не матимуть бажаного ефекту, порушників почнуть штрафувати.

Фото, що на головній сторінці, опублікувала мешканка Нововолинська у групі фейсбук “Нововолинськ інфо” 4-го червня.

Станом на сьогодні трава покошена

Після наради мера начальник житлово-комунального об’єднання Нововолинської міської ради Олена Чайка звернулася до мешканців міста у фейсбук.

“Шановні мешканці! Просимо з розумінням віднестися до ситуації з косінням трави на внутрішньобудинкових територіях. Затяжні дощі сприяли швидкому росту трави. Одночасно покосити біля всіх 400 будинків нереально й неможливо. Управляючі компанії косять в 2 зміни – з 7 ранку до 19 вечора. Території великі,є,так звані нічийні галявини,як от біля магазину ” Рідний край”, які будемо косити в останню чергу. Голів ОСББ просимо покосити свої території. Звертаємось до людей, які мають бажання допомогти з косінням трави за відповідну оплату, Ви можете звернутись за телефоном 4-90-40, 4-50-96. Будемо вдячні”, – йдеться у дописі.




коментарів: 20
    • А 29 будинок не відноситься до осбб. Наскільки я зрозуміла на шахтарському 10 будинків, які доглядають за територією. Саме про них йшлося. Інші не встигають косити. То при чому тут ваш 29? Вийдіть покосіть самі, гроші підзаробите.

      • Не розумію. У вас осбб? Бо наче про них же йшлося, що доглядають свою територію. Якщо ні, то відповідь вище.. Не встигають, прийдіть-допоможіть-отримайте гроші))

  1. Колись 30-40 років тому взагалі траву біля житлових багатоповерхових будинків ніхто не косив. І не було такої високої трави. А зараз, напевно, це наслідки аварії на Чорнобильській АЕС.

    • Та ні, це все Порошенко винен! Років 40-50 тому такої трави не було, бо дітей було- тьма! На кожному клаптику з ранку до ночі в футбол грали, на деревах кожну вишеньку зривали…

  2. Ці начальники разом з мером певно ніколи не чули про продуктивність праці… бо у всіх цивілізованих країнах такі об’єми косіння виконують комерційними газонокосилками чи мінітракторцями-газонокосилками. Один газонокосильщик на такому мінітракторцю за той самий час робить ту ж саму роботу що 9-10 чоловік з ручними мотокосами. А вже після роботи такого тракторця проходить 1-2 людини з ручними мотокосами і зкошують там де не зміг тракторець. Я веду до того що при нормальних управлінцях три людини за той самий час роблять ту ж саму роботу що 9-10 робітників у нас, або тих же самих 10 робітників за той самий час покосять в три рази більшу територію. І один мінітракторець-газонокосилка при тому ж самому об’єму робіт витратить завжди менше палива ніж 9-10 ручних мотокос.

    • Але меру простіше сказати, що він «також обурений бездіяльністю і байдужістю нововолинців». Може, як почне штрафувати, то ці гроші якраз підуть на тракторці, а не на щось інше

    • І не тільки “продуктивно” косять, а і прибирають за собою скошену траву… І до Сапожнікова… Прибудинкова територія-це не 25 метрів навколо будинку, а згідно технічного паспорта на будинок, а це 5-7метрів(приблизно).Мер міста, дипломований будівельник, мав би знати про це і не вважати всіх людей дурнями. Варто подумати про виконання належним чином своїх мерських обов’язків і обіцянок.

      • У нас в державі все “продуктивно” робиться. Яку галузь не візьми, кожен викладається на всі сто. І я, і ви, і той сусід

  3. Ми вже давно з розумінням відносимося до ситуації з косінням трави, а також і до того,
    що крім прибирання прибудинкової теріторії абсолютно ніяких послуг Управляючи компанії ненадають. В них немає мулярів,бляхарів,штукатурів і інших робітниківв,а є тільки апарат управління на чолі з вічною 70-річною начальницею житлово-комунального об’єднання Нововолинської міської ради Оленою Чайкою.Тобто, ми повинні розуміти,що коли ми платимо квартирну плату,за розцінками які напевно враховують повний штат УК, ми ніколи не отримаємо відповідних послуг.Сподіваємося,що кредитуємо їх наперед.А при черговій реорганізації, “плакали” наші грошики ,як в разі з ЖЕК-ами.

    • У нас в місті вже давно жеки нічого не роблять. Викликаємо приватні компанії або робимо все самостійно. При цьому платити мусимо їм за щось постійно. Мабуть за те, що влни просто є. Такщо у вас не все так критично

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер