<

У позаміському таборі “Прикордонник” планують оздоровити майже 700 дітей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:47 | 9.06.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
38
/ коментарі 2

Кожен з батьків прагне, аби його дитина під час літнього відпочинку набралася сил, здоров’я, нових позитивних вражень та незабутніх емоцій. Нововолинській дітворі в цьому радо допомагає позаміський табір «Прикодонник». Цьогоріч тут планують оздоровити майже 700 дітей.

За словами заступника начальника управління освіти Ольги Лакиш, 90% дітей, які відпочиватимуть цього літа в таборі, – це пільговики. І тільки 10% відпочиваючих – за придбаними путівками. Також цього року вперше в табір на оздоровлення запросили 17-ть дітей із сусідньої Литовижської ОТГ, на території якої і розміщений «Прикордонник», – пише Нововолинськ.com.ua

У таборі цього сезону працюватиме 4 зміни. З них 3 – відпочинкові по 14 днів і одна оздоровча – 21 день.

Аби відпочинок в таборі був дійсно комфортним, цьогоріч зробили поточний ремонт приміщень, зокрема тих будиночків, в яких проживають діти, закупили нові дерев’яні ліжка, замінили матраси, постіль, одіяла і покривала. А також завезли на кухню нові холодильники та плити.

Подбали також і про збалансований раціон харчування відпочиваючих дітей.

«Щодня для них готуватимуть смачні і корисні страви із молочних продуктів, м’яса та риби. Зможе дітвора поласувати і різноманітними смаколиками: солодощами, фркутами та овочами», – запевнила кухар Людмила Захарчук.

«Відкриттю табору передував величезний об’єм роботи. Готувалися працівники, писалися списки дітей, організовувалось щеплення дітей. Бо це була величезна проблема, багато дітей були не щепленні, але стояла така умова і діти її виконали. Табір пройшов ряд прискіпливих перевірок. Усі вимоги санітарні і пожежні ми виконали. Зокрема, встановили пожежну сигналізацію. На оздоровчий період з міського бюджету було виділено близько 4 мільйонів гривень на відпочинок дітей. Ця сума найбільша в області, не враховуючи Луцьк», – повідомила заступник начальника управління освіти Ольга Лакиш.

Директор позаміського табору оздоровлення та відпочинку «Прикордонник» Лариса Вознюк зауважила, що путівки для відпочинку в таборі, що зручно розташувався у сосновому лісі на березі річки Західний Буг, найдешевші в Україні. 3360 гривень – коштує відпочинок в оздоровчій зміні, яка триватиме 21 день і 2240 гривень вартує путівка на 14 днів у відпочинкову зміну.

Сьогодні, 7 червня, в «Прикордоннику» відбулося урочисте відкриття першої табірної зміни «Сила добра».

Урочистість розпочали із підняття Державного прапора України. Діти підготували цікаву концертну програму, під час якої звучали зворушливі пісні, тішили око веселі танцювальні номери. А родзинкою святкового заходу став танцювальний флешмоб.

На свято завітали перший заступник міського голови Андрій Сторонський та заступник начальника управління освіти Ольга Лакиш, які привітали дітей із початком шкільних канікул і побажали гарного відпочинку в таборі.

«Ми готувалися до відкриття табору. Ви бачите, що збудовано другий поверх їдальні. На жаль, ми не встигли повністю завершити будівництво. Але, я сподіваюсь, що до кінця року всі роботи будуть закінчені. Хочу звернутись, до Вас діти: бережіть те, що є в цьому таборі. Воно зроблено для Вас вашими дідусями і бабусями, вашими батьками, які долучалися до того, щоб цей табір мав такий вигляд, який сьогодні має. Бажаю, щоб Ви гарно відпочили, набралися сил, нових яскравих вражень, оздоровилися і знайшли нових друзів», – зазначив Андрій Сторонський.

«Як офіційний представник управління освіти видаю офіційний наказ: для всіх відпочиваючих в «Прикордоннику» протягом двох тижнів не думати взагалі про навчання. Ви можете насолоджуватись абсолютним відпочинком і приділити час своєму оздоровленню», – наголосила Ольга Лакиш.

Ці слова діти зустріли гучними оплесками і вигуками: «Браво!».

В рамках урочистого відкриття першої табірної зміни, на дітей чикало чимало цікавого: конкурс малюнків на асфальті, майстер-клас із виготовлення квітів, змагання із шахів, спортивна естафета, святковий концерт, ватра біля вогнища, конкурс на кращу пісню і святкова дискотека.




коментарів: 2
  1. На жаль, ми не встигли повністю завершити будівництво. Але, я сподіваюсь, що до кінця року всі роботи будуть закінчені. – зазначив Андрій Сторонський.
    А як же умови тендеру, закінчити всі роботи 31 травня 2018 року? Підряднику виставлені штрафні санкції ? Чи знову “прогнали” бюджетні кошти через фірму, типу САНТЕХМОНТАЖ.

  2. Ну прочитавши це стало аж смішно.
    Все чудово там відбудовують,там харчування покращують ітд…
    А чому за дітьми ніхто не тримає контроль???
    Чому там розпивають спиртні напої і курять,? і щей займаються статевими актами!
    Все чудово відновляйте не на камеру а дійсно для покращення дитячого здоровя.
    А то цей табір тільки впливає негативно на дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер