<

У Нововолинську жінка не може отримати пенсію по інвалідності, бо офіційно не розлучена з чоловіком

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:07 | 30.08.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ коментарі 3

Мешканка Нововолинська Наталія Кузіна вже 4 місяці не може отримати пенсію по інвалідності. Весь цей час жінка живе за гроші, які позичає в сусідки та знайомих. Перепоною для отримання фінансової допомоги є те, що Наталія Леонтіївна офіційно не розлучена з чоловіком, з яким не проживає вже понад 20 років.

Раніше жінка працювала прибиральницею в бібліотеці, та декілька місяців тому вона зламала бедро. Два місяці Наталія Леонтіївна провела в лікарні, ще стільки ж лежала вдома.

“Четвертого травня здала всі необхідні документи у совбез. У пенсійному відділі їх тримали місяць, а тоді передали у виробничий. Там документи вже третій місяць. Поцікавилась, чому не виплачують гроші.

За паспортом я заміжня, та з чоловіком не живемо разом із 1995-го року. Аби довести цей факт, принесла справку з ЖКО, листа з еміграційного відділу, бо він живе в Білорусі.

Мене запевнили, що ці документи не є доказом. Має бути офіційне розлучення. Але це ж коштуватиме дорого і часу багато забере. А мені потрібно ж за щось жити!”, – розповіла жінка.

До того ж, у трудовій книжці Наталії Кузін не завірено запис про зміну прізвища.

“Я виходила заміж ще у 1983 році. Зверталась із цим питанням до юриста. Він сказав, що вони просто займаються  бюрократизмом. То нема штампа про розлучення, то не завірено запис про зміну прізвища. Отак тягнуть місяць за місяцем. А за що мені жити?”, – зі сльозами на очах зауважує жінка.




коментарів: 3
  1. Ну а чого ж не розлучитись,якщо стільки років не живете разом? Ви не робите правильного вибору та рішення в своєму житті,а совбез винні.Не можуть вони вчинити інакше,ніж написано в законі.Ну,впринципі,як і всі інші держустанови…

  2. Не довго, мене за місяць і дитина була 5 років, та й 500 грв. це не дуже великі гроші

  3. А що таке совбез? І в якій держустанові є пенсійний і виробничий відділи?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер