<

У Нововолинську зареєстрували черговий випадок захворювання на хворобу Лайма

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:22 | 18.08.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
3627
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську зареєстрували черговий випадок захворювання на хворобу Лайма (кліщовий лаймбореліоз).

Захворювання спричинив укус кліща під час відпочинку на березі річки Західний Буг в кінці червня поточного року, – інформує ДУ “Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.

На 5 добу з’явилися почервоніння на шкірі, що сприйняли як реакцію на укус комахи. Через місяць виникла еритема на місці укусу кліща і хвора звернулась за медичною допомогою. Лабораторно підтвердили наявність в організмі збудників лаймбореліозу.

Хвороба Лайма (кліщовий лаймбореліоз) – це природно-вогнищеве, інфекційне, полісистемне захворювання, яке розвивається після укусу кліща, зараженого бореліями. Тривалість інкубаційного (прихованого) періоду від 3 до 60 діб і довше, найчастіше – до 14 діб.

На сьогодні в області зареєстрували 8 випадків хвороби, найбільше – у Нововолинську (4), а також на Горохівщині і Луцькому районах. Всі випадки захворювання були спричинені укусами кліщів після відвідування лісових масивів під час збору ягід та відпочинку на природі.

За оперативними даними, щотижня з приводу укусів кліщів до лікувально-профілактичних установ за медичною допомогою звертається від 30 до 50 волинян. Хоча це ще не повна інформація, адже значна частина громадян знімає кліща з тіла самостійно, не звертаючись до медичної установи, говорять у центрі контролю та профілактики хвороб.

З даними багаторічних спостережень, найбільша активність кліщів на території області припадає на період з квітня по жовтень включно. Значна частина випадків хвороби Лайма спричинена перебуванням у лісах під час збору ягід, грибів та відпочинком на природі (до 70%), решта випадків пов’язані з роботами на дачних масивах та відвідуванням міських парків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер