<

У Нововолинську запрацювала модульна котельня: депутати ознайомились з її роботою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:55 | 7.11.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
1927
/ коментарі 4

У Нововолинську 3-го листопада в одному з районів міста запрацювала нова модульна транспортабельна газова котельня. Депутати міськради ознайомились з її роботою.

Модульну котельню почали встановлювати ще 2021 році, її потужність 2,4 МВт. У квітні 2022 року завершили усі підготовчі роботи, тож вона почала працювати у новому опалювальному сезоні.

Котли у такій модульній котельні мають високий коефіцієнт корисної дії. Вони автоматично регулюють тепловий режим, якщо змінюється температура на вулиці.

Вартість обладнання та робіт склали 7,5 млн грн, з яких 4 млн – кошти з бюджету громади, решта – підприємства теплокомуненерго. За попередніми оцінками, термін окупності складає два роки.

Встановлення локальної котельні дозволило:

  • наблизити джерело тепла до споживача;
  • вивести з експлуатації майже один кілометр магістральної мережі;
  • зменшить витрату енергоресурсів на вироблення одиниці теплової енергії.

Депутати разом із секретарем ради Оленою Шаповал побували на об’єкті та побачили його у дії. Головна перевага котельні – автоматична робота, тобто без постійного нагляду і присутності спеціальних працівників, керувати нею можна дистанційно.

Також нещодавно відбувся тендер на встановлення ще однієї котельні такого типу, але із більшою потужністю. Наступного року планують розпочати роботи.




коментарів: 4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок