<

У Нововолинську за 7 млн збудують житло для переселенців: на якому етапі роботи

11:13 | 8.05.2023 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2482
/ Коментарі відсутні

Міжнародна фінансова організація «NEFCO» виділила понад 7 мільйонів євро на будівництво житла та Нововолинську для вимушено переміщених осіб.

На якому етапі зараз знаходиться будівництво та коли переселенці зможуть заселитися у новенькі апартаменти, пише Конкурент.

Нагадаємо, на Волині збудують житлові квартали для переселенців за майже 12 мільйонів євро.

Відділення міжнародної організації «NEFCO» в Україні розпочало проєкт фінансування будівництва житла для переміщених осіб, яке здійснюватиметься за кошти гранта, отриманого від Європейського Союзу. Для будівництва квартир в Нововолинську планують виділити 7.1 мільйона євро, а в Ковелі – 4.8 мільйона євро,

Площа багатоквартирних будинків займатиме від 3 200 кв.м до 5 700 кв.м. У висоту вони сягатимуть від трьох до п’яти поверхів, а приміщення планують здавати в експлуатацію уже вмебльованими.

Що кажуть у міжнародній організації?

Головна інвестиційна радниця «НЕФКО» Юлія Шевчук у коментарі журналістам розповіла, що міста, у яких будуватимуть житло, обирали на основі пропозицій від Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, і були погоджені донорами програми. Після підписання відповідних угод з містами розпочнеться основна робота.

“Найважливіший наступний крок – це на професійному рівні провести закупівлю будівельних робіт з метою задоволення потреб ВПО та громад, а також впровадження найкращих та найсучасніших практичних рішень у будівництві та відновленні інфраструктури. Коли проєктна документація буде готова, і всі необхідні дозволи буде отримано, залучені НЕФКО групи контролюватимуть будівництво та ремонт інфраструктури принаймні до завершення проєкту”, – зазначає пані Шевчук.

Поки грантову угоду підписали лише з Ковелем, а з “містом шахтарів” це планують зробити найближчим часом. Після остаточного затвердження документів, організація надаватиме містам як адміністративну, так і технічну підтримку. Згодом проведуть необхідні тендери на закупівлю будівельних та інших послуг. До слова, усіх претендентів перевірятиме міжнародна організація.

Юлія також додала, що після завершення будівництва та поселення людей у квартири приватизувати та залишити їх у своїй власності переселенці не зможуть. Адже зробити це забороняють і міжнародні донори, і законодавство України.

Міський голова Борис Карпус повідомив, що поки вони не підписали грантову програму з організацією НЕФКО, проте точно братимуть у ній учать. За його словами, міськрада планує оголошувати тендер на закупівлю послуг з проєктування будівлі.

“Так, ми реалізовуємо такий проєкт. На минулому тижні була інформацію, що найближчим часом мають оголосити тендер на закупівлю послуг проєктування. Зараз поки узгоджуємо усі деталі, щоб врахувати й наші очікування та побажання, і можливості організації. Вони нам надіслали чернетку проєкту угоди, яку ми ще поки не підписали”, – розповідає пан Карпус.

Станом на зараз вони намагаються узгодити з європейською компанією усі нюанси, а вже після того, як матимуть готовий проєкт будівлі, розпочинатимуть будівництво.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа