<

У Нововолинську виділили 10 млн грн на придбання генераторів для теплокомуненерго та водоканалу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:35 | 21.11.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1504
/ коментарі 3

На сесії Нововолинської міськради виділили 10 мільйонів гривень на придбання генераторів для теплокомуненерго та водоканалу.

Нововолинське теплокомуненерго звернулось з проханням виділити додаткові кошти – 5,5 млн грн. За них вони планують придбати один великий генератор на 400 кВт вагою 4 тони, який встановлять на платформу, щоб у разі потреби перевозити з котельні на котельню. Його вартість 2,5-2,8 млн грн, доставка займе 12-14 робочих днів.

Для запуску насосів на шести великих котельнях у місті потрібен саме такий потужний генератор. Споживання палива у такого агрегату близько 50-70 літрів на годину, залежно від навантаження.

Щоб уникнути охолодження системи під час тривалої відсутності світла, генератором запускатимуть котельні по черзі на декілька годин. Також хочуть придбати два менших генератори на 35-40 кВт, які зможуть забезпечити модульну котельню та котельню лікарні.

Водоканалу виділили додатково 1,5 млн грн для купівля двох генераторів на водозабір та водовідведення. Також у місті облаштують ручні колонки для набору води, тендер на це вже відбувся.

4 мільйони на придбання резервного живлення Нововолинськ отримав від міст-партнерів, решта – це перерозподіл коштів та перевиконання бюджету громади.

Фото – ілюстративне




коментарів: 3
  1. А для “Центрів Первинної медико-санітарної допомоги”? Там потрібні набагато менші суми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа