<

У Нововолинську вшанували пам’ять Тараса Шевченка і Героїв, загиблих під Волновахою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:05 | 22.05.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
879
/ Коментарі відсутні

22-го травня у Нововолинську вшановували пам’ять Героїв-земляків, які загинули під час антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на сході України. А також вклонились пам’яті світоча українського народу Тараса Шевченка.

Біля меморіальної стели «Слава Україні! Героям слава!» у Нововолинську відбулася панахида за захисниками України. Заупокійне богослужіння провів настоятель Свято-Духівсткого собору, митрофорний протоієрей Стефан Фульмес. Про це йдеться на офіційній сторінці міської ради у фейсбуці.

До поминального заходу долучився міський голова Борис Карпус, працівники виконавчого комітету міської ради, мешканці міста.

22 травня – трагічна дата в новітній історії України. Цього дня у 2014 році неподалік міста Волноваха на Донеччині проросійські сепаратисти напали на підрозділ Збройних Сил України. У результаті бою загинули 18 військовослужбовців 51-ї бригади. Серед загиблих був і нововолинець Павло Попов.

Загиблих вшанувати хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Також квіти поклали до пам’ятника Тарасу Шевченку. 22-го травня минає 161 річниця перепоховання великого Кобзаря на українській землі. Саме цього дня 1861 року прах українського поета перевезли з кладовища у Санкт-Петербурзі на Чернечу гору в Каневі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа