<

У Нововолинську відзначили День Соборності України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:21 | 23.01.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

22 січня – знакова дата в історії українського державотворення.

Саме цього дня у 1919 році на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно – Української Народної Республіки, – повідомляє сайт міськради.

Вкотре у День Соборності України нововолинці продемонстрували громадянську  солдідарність та своє прагнення об”єднатися довкола спільних цінностей.

Біля меморіальної стели Героїв настоятель Свято – Духівського храму митрофорний протоієрей Степан Фульмес відслужив панахиду. Нововолинці вшанували світлу пам’ять українських патріотів, які загинули за Україну під час Революції Гідності та в зоні АТО, усіх, хто поліг за  незалежність і територіальну цілісність держави.

Опісля у міському палаці культури  відбулися урочистості, у яких взяли участь представники міської влади, громадських організацій, установ, підприємств  та організацій.

До присутніх звернувся перший заступник міського голови секретар міської ради Андрій Сторонський.  Він зазначив: «Ми знаємо велику ціну і велику силу національної єдності. Це усвідомлення  дає нам впевненість у майбутньому. Зараз український народ знову виборює незалежність  держави. На жаль, у цій боротьбі,  країна втрачає  багатьох патріотів. Тільки об’єднавшись, зможемо зупинити  загрозу збереженню цілісності України».

Андрій Сторонський подякував землякам за толерантність, політичну свідомість та виваженість, а також   за   внесок  кожного у розвиток рідного міста.

– Ми звіряємо наші власні досягнення із досягненнями держави, разом долаємо труднощі, вчимося на помилках, будуємо спільні плани, прагнемо  змінити на краще життя у нашому місті та селищі Жовтневому, – наголосив  він.

Митці сцени дарували присутнім свої пісні і танці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа