<

У Нововолинську відзначили 71-у річницю визволення Волині від фашистських загарбників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:49 | 21.07.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Сьогодні минає 71 рік відтоді, як відгриміли останні постріли війни на Волині.

Вклонитися пам’яті загиблих у Великій Вітчизняній війні та вшанувати їх хвилиною мовчання зібралися учасники бойових дій та представники міської влади. Поклали квіти до Алеї Героїв, пам’ятника воїнам другого укріпрайону та підніжжя стели воїну-захиснику, – повідомляє сайт міської ради.

З червня 1941-го по липень 1944-го волинська земля була охоплена однією з найбільших воєн світової історії. Три роки наш край, спустошений і сплюндрований ворогами, стогнав від ран і пролитої крові. І нарешті, 21 липня 1944 року Волинь було повністю звільнено від фашистських окупантів. Тоді гітлерівці знищили 165 тисяч мирного населення, понад 30 тисяч юнаків та дівчат було вивезено на роботи до Німеччини. Понад 25 тисяч воїнів поховано у братських та окремих могилах.

З нагоди відзначення пам’ятної дати у міському Палаці культури для ветеранів підготували урочистий захід. Для присутніх виступив місцевий хор «Ветеран».

Від імені міського голови, виконавчого комітету та депутатського корпусу привітала тих, кому ми завдячуємо життям на вільній землі, керуюча справами виконкому Вікторія Магдисюк.

Поіменно чи не кожного визволителя, що нині мешкають у місті, у своєму виступі згадав голова міської організації ветеранів війни та праці Леонід Дудар.

За сприяння міської влади двадцятьом ветеранам, прикутим до ліжка, вручили продуктові набори від спонсора – супермаркету «Рідний край».

1а




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця