<

У Нововолинську відкрили простір для навчання та дозвілля молоді з інвалідністю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:26 | 5.07.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
1101
/ коментарі 2

5-го липня у Нововолинську відбулося відкриття простору для навчання, спілкування та активної соціалізації молоді з інвалідністю.

Проєкти “Пряник для Друга” та “Настолка” реалізовуються в рамках конкурсу соціальних ідей у Нововолинській громаді, що співфінансується міською радою, Європейським Союзом та Британською радою в партнерстві з молодіжним центром “Нові крила”.

Простір знаходиться в приміщенні Нововолинського інституту економіки і менеджменту.

Головою осередку “Пряник для Друга” є Любов Вавдічик і разом із співзасновниками організації – Юрієм та Яною Нінічук, вони згуртували молодь з інвалідністю, аби вона та їхні друзі мали простір для навчання та дозвілля.

Юра Нінічук – куратор проєкту “Настолка”. Він розповідає, що виникла ідея для створення такого простору, адже багато дітей та молоді з інвалідністю сидять вдома і це відображається на їхньому стані.

“Було написано та реалізовано два проєкти. Це навчальний осередок для соціалізації та місце для розваг. Хочеться якомога більше соціалізувати молодь з інвалідністю, бо не вихід закрити її вдома. Ми тут граємо настільні ігри, буде проходити навальний процес і будемо просто спілкуватися”, – говорить Юра.

На відкритті було чимало гостей. Присутнім показали коротеньку театральну виставу, частували смаколиками. Дітки могли пограти настільні ігри.




коментарів: 2
  1. Тату на руці одного учасника заходу, демонструє нам що особи з інвалідністю, прекрасно соціалізовані в нашому суспільстві.
    Хоча ідея проекту хороша!

  2. Новій владі варто звернути увагу на ті огризки на дорогах, які ми звемо бордюри.
    Щодня люди на візках мусять скакати по тих бурдюрах, щоб купити собі хліба, чи відвідати аптеку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер