<

У Нововолинську відбулося засідання круглого столу за участю ДП «Волиньвугілля», директорів шахт та представників профспілок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 14.03.2015 / Нововолинськ / , /
Перегляди
2
/ коментарі 3

У приміщенні ДП «Волиньвугілля» за круглим столом директори шахт та представники профспілок обговорили наболілі гірничі питання.

– Ситуація у вугільній галузі сьогодні вкрай критична, державної підтримки немає, прогнози щодо вирішення шахтарських проблем невтішні. У цей нелегкий час потрібно докласти усіх зусиль, аби копальні Нововолинська мали право на існування, – каже Генеральний  директор ДП «Волиньвугілля» Михайло Гарбузюк.  Він зазначив, що аби покрити усі витрати, «Волиньвугіллю» необхідно заробляти 30 мільйонів, а не 25, як є на даний час, – пише сайт Нововолинськ

Невиплаченою залишається заборгованість шахтарям. Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин обіцяє, що кошти за грудень гірники отримають до кінця березня, коли ж буде зарплатня за січень та лютий – невідомо.

Про напрацювання у вугільній галузі Волині та чого вдалось досягти через неодноразові мітинги у Києві та переговори з чиновниками розповів  голова теркому профспілки вугільників Юрій Калістратов.

Як буде вирішено питання, покаже час, та  шахтарі готові відстоювати вугільну галузь та свої робочі місця до останнього і сподіваються, що державне керівництво їх почує і не кине  напризволяще. 




коментарів: 3
  1. Для запуску лави на шахті Бужанській, зі слів Гарбузюка, не хватає 4млн грн, як він каже – копійки.
    З його слів лава мзможе давати 1000 т вугілля на добу : 1000т*1200 грн(вартість вугілля) = 1млн 200 тис грн – буде заробляти лава за добу!!!!!!!!
    Чому не візьмуть кредит в державі чи в ком банку?????? – за 4 дні погасять з процентами!!!!! Люди матимуть роботу та солідні щарплати на кілька років в перед!!!!
    Це безгосподарність чи твердолобість керівників????!!!!!

  2. Боже…якщо в нас в країні такі економісти, то недивно, що все лететить шкереберть. Ну чому, я простий шахтар розумію, що 1200 – це не чистий прибуток. Є собівартість. Тобто 1200-…= чистий прибуток! Я не знаю скільки вона на цій шахті. Але по Державним шахтам вона від 2000 до 4000 гривень. Але завжди збитковість нашого вугілля окривалася тим, що його спалювали т аробили електроенегрію, яку за валюту продавали. Що не так зараз пішло, нічого не зрозуміло. Але електрику з Росії купують

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер