<

У Нововолинську відбулась акція «Я по світу йду у вишиванці»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:55 | 24.08.2016 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
35
/ коментарів 5

24-го серпня у Нововолинську пройшла святкова хода вишиванок, присвячена Дню Незалежності України.

Як зазначає Ірина Ромашко, художник – реставратор місцевого музею та член журі, метою цього заходу є популяризація національного одягу та  підтримка патріотичного духу українців.

У параді вишиванок брало участь близько тисячі людей. Учасників нагороджували у таких номінаціях: «Вишиванка з бабусиної скрині», «Національна родина», «Гламурна вишиванка», «За активну участь», «Ми  – маленькі українці», «Гран – прі» та «Заохочувальні призи».

Захід показав, що немає вікових обмежень для того, аби носити національний одяг. Наймолодшій учасниці, яка була присутня на параді вишиванок – 2 тижні, а найстаршим – понад вісімдесят років.

DSC_1039
DSC_0822

У параді брали участь навіть домашні улюбленці.

DSC_0871

Цього року вражала велика кількість вишиванок із патріотичними мотивами. Захід показав, що національний одяг купують, створюють самі або ж передають із покоління в покоління.

DSC_1035
DSC_0891

«Вишиванку дістала, без перебільшення, зі скрині прабабусі. Незвично бачити на старих фото родичів, одягнутих у цю ж  вишиванку», – зазначає Іванна Сак, переможниця в однойменній номінації.

DSC_0817

Максим Хоменко поділився тим, що його діти носять вишиванки, створені ще їхньою  прабабусею: «Так би мовити, від батька – до сина».

DSC_1004
Всі учасники відчули патріотичну та святкову атмосферу, а переможці ще й отримали грамоти та призи.

DSC_0771
DSC_0773
DSC_0778
DSC_0796
DSC_0829
DSC_1055
DSC_1015
DSC_0898
DSC_0895
DSC_0908
DSC_0793
DSC_0843
DSC_1058
DSC_0914
DSC_0878
DSC_0921




коментарів: 5
  1. когда то кричал сапог что не станет под украинский флаг а теперь напялил вышиванку

  2. Оце ті, (окрім Гузя) що не хотіли ставати під блакитноо-жовте знамено, зберігаючи квитки КПСС і “стукачів”. Переслідували іншодумців, та волаючи за комуністичними бовдурами, хотіли повернення до СССР. Потім, вони прикрашали стіни службових кабінетів портретами бандита Януковича, який був “їхнім президентом”! Пам’ятаєте слова покійного голови ВОДА, Б.Клімчука? Тепер вони знову перефарбувалися у вишивані та національні кольори. Ігоре Володимировичу! Вам не гидко стояти посеред такої компанії перемальованих пристосуванців? Знаєте, вам можуть потім це нагадати.

  3. Біда українців в тому. що 25 років тому вони не зробили так, як зробили прибалти-повну чистку країни від нечисті. Дивишся на вчарашнє” дійство” на сцені , і боляче- кожен рік як в тому анекдоті “Ой .доню. як же нас хвалять А хто? Я вас, а ви-мене” До якого часу ви, пане мер ( хоча звертатись потрібно Сторонського, адже містом зараз керує саме він , а не мер) будете нагороджувати Мороза ? Може вже пора на “заслужений”? А в чому заслуга. по відношенню до міста старого Сторонського ? Хватить того , що малий за роки керування з компанією розікрав місто . то тепер всю рідну тягне до корита. Ми . нововолинці. хотіли б бачити там наших шахтарів, будівельників. процівниць малих кооперативів, людей, які не відсиджуються в кабінетах. а були на передовій. Дякувати , що хоч наказ про забарону спиртного спромоглися ухвалити Хоч з дітьми не стидно було по парку пройтись

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок