<

У Нововолинську в рамках діяльності громадської платформи “Інститут Розвитку Міста” відбувся круглий стіл

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:46 | 3.12.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Черговий круглий стіл відбувся 1 грудня у Нововолинську в рамках діяльності громадської платформи “Інститут Розвитку Міста”. На круглий стіл в молодіжно-ресурсний центр «Нові крила» були запрошені підприємці, представники місцевої влади та правоохоронних органів.

Народний депутат Ігор Гузь започаткував даний проект навесні 2015-го року. Кураторами напрямку були помічники-консультанти народного депутата Ігоря Гузя Богдан Бадзюнь та Борис Карпус, – повідомляє прес-служба Ігоря Гузя

На порядок денний були винесені питання стратегічного плану розвитку міста, взаємодії влади і бізнесу. Обговорили також теми міжнародної співпраці, особистісного росту підприємця та безпеки в місті.

Виконавчий директор фонду Ігоря Гузя «Прибужжя» Борис Карпус виступив із програмою підтримки малого та середнього бізнесу, що діє в Україні. Він повідомив особливості, кошторис та програми дій у стратегічному плані взаємодії місцевої влади та підприємців. Борис Карпус закликав усіх присутніх до конструктивного діалогу. Виконавчий директор фонду «Прибужжя» вважає, що лише спільними зусиллями можна досяти конкурентоспроможності та інвестиційної привабливості продукції місцевого виробництва. Основний пріоритет поставив на перевазі близького кордону із Республікою Польща.

Головний лікар медичного центру “Здорова сім’я» Сергій Крижановський закликав владу надати можливість для розміщення реклами. Він пригадав досвід «Євро-2012», коли популяризацією продукції місцевих виробників займалась влада на місцях. Такий варіант взаємовідносин між державними стуктурами та приватними підприємствами пан Сергій вважає найбільш вигідним. Сергій Крижановський також підкреслив необхідність вирішення проблеми із неможливістю отримання чеків на міському ринку.

IMG_3550

Муніципальні проекти та моніторинг якісних підприємств – одні із основних завдань, які має ставити перед собою місцева влада. “Держава повинна встановити чіткі правила гри, але їх – нема, ” – зауважив Андрій Сторонський, перший заступник міського голови Нововолинська. Він закликав до системної роботи щодо скасування мораторію на територію пріоритетного розвитку. Нагадаємо, що народний депутат Ігор Гузь вже піднімав цю тему на попередньому круглому столі «Інституту розвитку міста». Зараз народний обранець працює над цим питанням. Заступник міського голови Андрій Сторонський вважає, що місцева влада може посприяти у спільному пошуку інвестора, проведенні зустрічей у форматі круглих столів. Директор ТзОВ “БРВ-Україна” Олександр Гоцка виступив із ініціативою наочно продемонструвати успіх закордонних інвестицій в Україну та провести екскурсію для потенційних партнерів та інвесторів на своєму підприємстві.

Ігор Гузь позитивною оцінкою відзначив діяльність Сергія Крижановського, який вміє працювати з інвесторами. За такої співпраці зумів встановити у Нововолинську МРТ. Зі своєї сторони – обіцяє запрошувати послів інших країн для демонстрації потенціалу Західної Волині. Такі візити плануються на весну 2016 року. Народний обранець Ігор Гузь докладе максимум зусиль для розвитку цього напрямку.

Помічник-консультант Ігоря Гузя Володимир Шаповал підняв тему криміногенної ситуації у місті. Присутні на зустрічі начальник МВ УМВС України Віталій Мархальчук та його заступник В’ячеслав Мартинюк розповіли про кадрову проблему правоохоронних органів.

Ігор Гузь зацікавився цим напрямком, розпитав про найнеобхідніше – кадри, камери відеоспостереження та автотранспорт. Народний депутат вважає за необхідне встановити у місті Нововолинську камери спостереження, дані з яких будуть надходити на єдиний сервер.

Громадська платформа “Інститут Розвитку Міста”  – це суттєвий поштовх до прогресу та якісних змін. «Інститут Розвитку Міста» дає можливість обговорити важливі теми для суспільства, їх проаналізувати та знайти адекватні шляхи вирішення проблем місцевого рівня.




один коментар
  1. – місто непристосоване для життя людей з обмеженими можливостями, ні нормальних переходів на перехрестях, ні автобусів з можливістю заїхати туди коляскою(як інвалідною так і мамі з дитиною- хоча для цього треба лише оголосити тендер на перевезення нормальними автобусами), на все місто ,буквально, 2чи 3 банкомати , які доступні з коляски…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок