<

У Нововолинську трапились два прикрі випадки на електросамокатах: потерпілі звертались до медзакладу

17:01 | 20.09.2023 / Нововолинськ / /
Перегляди
3336
/ коментарів 11

У Нововолинську за останні декілька днів трапились два прикрих випадки з електросамокатами, обидва водії не впорались з керуванням транспортного засобу.

Правоохоронці повідомляють, що 16-го вересня близько 18:00 навпроти ліцею №4 на пішохідній зоні двоє осіб, керуючи електросамокатом, здійснили наїзд на 9-річну дитину.

Дівчинка отримала тілесні ушкодження. Батьки дитини звернулись у лікарню, адже у потерпілої була підозра на струс головного мозку.

17-го вересня близько 15:30 на вулиці Княгині Ольги було зареєстровано ДТП з чоловіком, який керував електросамокатом. Водій заїхав на проїзну частину та впав з транспортного засобу.

33-річного чоловіка госпіталізували до медзакладу з забоями та підозрою на струс головного мозку.

Нагадаємо, на вулицях Нововолинська розмістили електросамокати, які можна взяти в оренду. Покататися коштує від 3,5 грн за хвилину.

Поліція наголошує, що електросамокати, гіроскутери та моноколеса в Україні прирівняли до транспортних засобів. Інформують про основні правила руху для водіїв електросамокатів:

  • їздити по тротуарах на електросамокатах і гіроскутерах відтепер заборонено;
  • їхати слід якомога правіше проїзною частиною;
  • не керувати електротранспортом в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння;
  • користуватися світловідбиваючими елементами; їздити в шоломі, використовувати інші засоби безпеки.

Головне фото – ілюстративне




коментарів: 11
    • А чому це не нормально? Не нормально дітям купувати такі “іграшки” і дозволяти їздити в місцях загального користування. Для вас буде мабуть новинкою,що в Європі в місцях загального користування на електросамокатах,гіроскутеоах і електровелрсипедах можна їздити з 14 років . А , дивлячись на стан наших доріг,навіть не згадуючи про відсутність велосипедних доріжок, впасти елементарно…

  1. Скільки ще має покалічитись людей, щоб до нас дійшло те, що давно дійшло до людей у цивілізованих країнах, де вже забороняють електросамокати. Не можна безконтрольно, тим більше дітям, без засобів безпеки, не знаючи правил, користуватись будь-яким транспортним засобом. Вчора була свідком, як діти на прокатних самокатах ганяли по зустрічній на пр. Перемоги. Хтось гроші заробляє, а хтось калікою у кращому разі стане.

    • А ви запитайте міського голови- хто надав дозвіл тим ” бізнесменам” використовувати міську площу в своїх бізнесових цілях?

    • А хто, ви думаєте, ті самокати нам сплавляє, як не згадані вами цивилізовані країни?
      Ми для них Зімбабве

  2. Їздити в шоломі:)))))
    Ви багато бачили малолітніх ссикунів на самокатах та й у шоломах? Для чого тим болванам таке вигадувати якщо все одно ніхто цих правил не дотримуватиметься як втім і ніхто за порушення надто не каратиме, нажаль ..

  3. Я просив, згідно “ЗУ Про доступ допублічної інформації”, надати дані про ФОПа (ПіБ, без розголошення інд. відомостей), який орендує територію у громади Нововолинська на бульварі Шевченка для заняття цією бізнесовою діяльністю. Проте, відповіді на сайті “БУГ”, від місцевої влади, так і не дочекався. Мабуть доведеться писати інформзапит. Підозрюю, що це хтось з максимально наближених – з числа кумів, сватів чи дружбанів наших владців, як це здавна у нас ведеться…

    • Ну,на сайті “Буг” чекати відповіді від влади- то дуже наївно… Чихали вони на нас з Вами…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Травня, П’ятниця
9 Травня, Четвер