<

У Нововолинську суд розглянув корупційну справу мера Сапожнікова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:16 | 13.06.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
6
/ коментарів 15

13-го червня у Нововолинському міському суді відбувся розгляд справи щодо вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, мером Нововолинська Віктором Сапожніковим. Захищати права міського голови прибув власник юридичної фірми “Конфідент” Сергій Сафулько.

Про це інтернет-видання “БУГ” повідомив активіст, голова ГО «Україна + Польща» Анатолій Бідзюра.

Нагадаємо, що прокуратура Волинської області скерувала до суду протоколи про вчинення правопорушень, мером Нововолинська. На сесії міської ради він проголосував за рішення про встановлення порядку оплати праці самому собі.

“Зранку офіційний сайт Нововолинського міського суду глючив. І чому б це? Дізнатися на котру годину призначено судові слухання у адміністративній справі щодо корупційних дій міського голови Віктора Сапожнікова, із подачі обласних поліції та прокуратури, було неможливо. Звідки це взнав питаєте? А добрі люди повідомили. Нагадаю: На міського голову подала до суду обласна прокуратура після слідчих дій волинської поліції, після його власного голосування на сесії Нововолинської міської ради за доплати і премії – для себе улюбленого. Аргументація тут залізна, бо наяву «конфлікт інтересів», що категорично заборонено «Законом України по запобіганню корупції».

Довелося телефонувати у канцелярію суду. На 14-30 години, сказали. Відразу ж зайшов на міський судовий сайт. Він запрацював! Зайшовши до зали трохи не спіткнувся: там сиділи міський голова, голова міського виконавчого комітету, голова Нововолинської міської ради В.Сапожніков і… С. Сафулько (старший) – власник приватної, наскільки зрозумів, юридичної фірми «Конфідент», що обслуговує найвищих місцевих наймитів-роботяг міського виконавчого комітету”, – розповідає Анатолій Бідзюра.

Активіст справедливо зазначає, що упродовж півтора року судів із ним жодного разу Віктор Сапожніков, ані його перший заступник та секретар Нововолинської міської ради Андрій Сторонський не побували в судах (у тім числі й апеляційних) в Нововолинську, Іваничах, Володимирі-Волинському і Львові.

Перше судове засідання у Нововолинську не відбулось із причини неприбуття адвокатів та відповідача. Цього разу розгляд справи таки відбувся.

Суддя Микола Ушаков запитав про клопотання і заяви. Прокурор Володимир-Волинської міжрайонної прокуратури Данилюк відразу ж заявила про недовіру судді Ушакову, мотивуючи це тим, що він тривалий час працював у адвокатській приватній конторі «Конфідент», власник якої сьогодні захищає міського голову Нововолинська Сапожнікова. Сафулько відповів, що його вихованці працюють у багатьох судах Волині і він не бачить причин відсторонення діючого судді. Мер Сапожніков не був проти головуючого на засіданні служителя закону і сказав, що особисто він, як міський голова, нічого такого протизаконного і корупційного не вчинив.

Суддя оголосив перерву для ухвалення постанови і вийшов у нарадчу кімнату. Головуючий оголосив ухвалу, якою задовольнив заяву прокурора щодо відсторонення Ушакова від ведення судової справи через корупційні дії мера Нововолинська.

Він повідомив, що майбутній суддя буде обраний шляхом випадкового комп’ютерного вибору із числа наявних суддів.




коментарів: 15
  1. Скоро прочитаємо в коментарях як “гість” буде відмазувати хазяїна який кісточки дає щоб не здох з голоду.

  2. Треба нормальні зарплати і ВР, і меру. І нормальні “хатинки”. В розвинених країнах, в таких умовах прості робітники живуть. Зрозуміло, що приїжджають поважні люди (делегації, і не тільки з України), це відповідні витрати. Не поведеш же шановних людей на “Варенки”, а потім в гості в “комуналку”. Але на цьому все(зарплати, “хатинки”.) закінчується.
    Візьмемо дороги. Ямковий ремонт. По всьому місту одна фірма, нарізали ямок під асфальт, стояли ямки неділі дві. Потім не дивлячись “ні на вітер, ні на дощ”, заасфальтували. Нібито не погано з гарантією 3 роки. Але не пройшло і місяця, асфальт почав тріскати, кришитися. Щоб якось виправити ситуацію, знову ж таки по тих же самих ямках проводиться капітальний ремонт просмоленим щебнем. Що зробили з вулиць Св.Володимира, Шахтарської та інших. Жах !!! Вул. Некрасова зроблена за один раз. І не погано Але ж там асфальт не тої якості, та фірма робила спеціалізована.
    Треба зарплату платити ВР та меру можливо набагато і більшу. Тільки питання за які заслуги?

  3. Мер Сапожніков… як міський голова, нічого такого протизаконного і корупційного не вчинив:….тільки пілкувався власним карманом і назбирав всього навсього більше мільона, тільки офіційно і тільки на себе, розвалив інфраструктуру і промисловість міста, бо самому треба будуватись, в інтернеті проплачує за кошти міського бюджету різного роду ” гостей”, головне, щоб по паперах не було до чого пристати..не життя, а маліна

    • …і це він зробив не тільки в Новіку, а по всій Україні ! Гад ! Треба пошукати, де він ховае золотий унітаз !

      • можна і не іронізувати, достатньо підняти декларацію сапожнікова….і то тільки верх айсберга, а якщо копнути , то там не тільки унітаз, там і біде золоте з”явиться, і ванна… так, що відпрацьовуйте сапожнікові гроші, шановний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер